Menu Content/Inhalt

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

Dárek pro Zemi - ocenění Tisk E-mail
Napsal Mgr. Hana Házová   

Slavnostní vyhlášení

Žáci 5. ročníku se ve čtvrtek 3.6. zúčastnili slavnostního vyhlášení soutěže s názvem „Dárek pro Zemi“. Vyhlášení proběhlo v kulturním domě – kině Hutník v Kladně. Zajímavou soutěž vyhlásily Veolia - Středočeské vodárny, a.s. a sám generální ředitel Bc. Anatol Pšenička byl tím, kdo všechny přítomné ocenil a obdaroval diplomy a věcnými cenami.
V úvodu zástupci z 10 pozvaných základních škol seznámili všechny přítomné v krátkých prezentacích s čím se do soutěže přihlásili a jak na projektech pracovali.
Po těchto zajímavých prezentacích následovalo samotné vyhlášení těch nejlepších. Naši šikovní páťáci se bohužel na pomyslné stupně vítězů neprobojovali, přesto byli za svůj pěkný projekt oceněni diplomem a pěknými cenami. Dalším společným dárkem pro všechny přítomné bylo promítnutí nové české filmové pohádky s příznačným názvem „Dešťová víla“.

Co o svém projektu napsali žáci 5. třídy:

Na projektu jsme průběžně pracovali my, žáci páté třídy s naší paní učitelkou Házovou.
V rámci výtvarné výchovy jsme tvořili plakát týkající se ochrany přírody.
Při hudební výchově jsme si zahráli na textaře a vymýšleli na melodii známých písniček text o přírodě.
Pár holek ze třídy pracovalo na anketě na téma „Třídění odpadů“. Na anketě pracovaly i po vyučování ve svém volném čase. Anketu dělaly mezi lidmi ve městě. Ptaly se jich, zda třídí odpad, zda pomáhají přírodě a jak. Ve vyhodnocení dospěly k závěru, že lidé odpovídali víceméně kladně, což je moc dobře.
Projekt jsme zdárně ukončili 22. dubna na Den Země. Vyšli jsme do zdejšího lesa. Jelikož jsme chtěli přírodě pomoci, rozhodli jsme se jí dát dárek v podobě odlehčení a zbavení odpadků. Odpadky jsme po cestě do pytlů nejen sbírali, ale hlavně je hned třídili. Velmi mile nás překvapilo, že v lese bylo méně odpadků, než jsme čekali. Ale i tak se našly pohozené plastové lahve, skleněné lahve, papíry i míč, který naši kluci ještě využili při odpočinku ke hře fotbalu. Po návratu ke škole jsme se pytlů s odpadky zbavili vhozením do správných kontejnerů.
Projekt „DÁREK PRO ZEMI“ byl pro nás velmi přínosný a zajímavý.

 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

skola_kvet2.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5064136
designed by www.madeyourweb.com