Menu Content/Inhalt

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

Ozdravný pobyt 2010 Tisk E-mail
Napsal Mgr. Hana Nečasová   

Ozdravný pobyt na lyžích i snowboardu

V neděli 1. února jsme se za krásného slunečného počasí rozjeli společně s 33 dětmi již po čtvrté do Jizerských hor, přesněji do Českého Šumburku.
Ihned po příjezdu jsme se ubytovali v útulném penzionu s názvem Ruzyně, ve kterém nás čekalo velmi příjemné ubytování (nově vymalované pokoje) i kuchyně. Také jsme se těšili na sjezdovku u penzionu o délce 520 metrů, kterou jsme měli možnost poprvé vyzkoušet v loňském roce.
První den nás na sjezdovce přivítalo pěkné počasí a především ochotný pan vlekař, který hlavně nováčky seznámil s pravidly chování na sjezdovce a vleku.
Po tomto „školení“ jsme lyžaře a snowboardisty rozdělili podle výkonnosti a hurá na svah. I v tomto roce jsme mezi sebou měli 6 lyžařů – začátečníků a 2 snowboardisty úplné nováčky, ale stačilo jedno dopoledne a zkušenosti instruktorů, aby nováčci zvládli lyžařské i snowboardové základy. A odpoledne již s větší jistou a s méně pády sjížděli svah spolu s ostatními, avšak stále ještě pod bedlivým dozorem instruktorů. Na lyžích i prknech děti pilně trénovaly každý den, aby své lyžařské umění předvedly při tradičním závodě ve slalomu.
Večery jsme společně trávili při různých hrách a soutěžích, zařadili jsme např.: parodie na televizní reklamy, velmi povedené výkony děti předvedly při pantomimickém ztvárnění pohádek. Známou pohádku O veliké řepě předvedli i sami instruktoři a svým vystoupením sklidili od dětí velký potlesk. Za pěkné výkony na lyžích i na snowboardech byli v poslední karnevalový večer všichni zúčastnění oceněni diplomem, sladkou odměnou a ti nejlepší obdrželi i medaili.V závěru karnevalové diskotéky byli odměněni nejlepší a nejvytrvalejší tanečníci a nejhezčí masky, dále jsme vyhodnotili nejlépe a nejhůře uklizené pokoje v bodování čistoty.
Po prodloužené večerce a odmaskování všichni příjemně unaveni uléhali s pocitem zajímavě prožitého ozdravného pobytu.
Páteční dopoledne jsme se po snídani naposledy vydali na 30 metrů vzdálenou sjezdovku, abychom si ještě několikrát sjeli svah a zopakovali si všechny naučené lyžařské dovednosti. Po návratu ze sjezdovky nás čekalo balení, úklid pokojů a poslední oběd.
Po vydatném obědě jsme se rozloučili nejen s pracovníky penzionu, se sjezdovkou, ale i s krásně zasněženými Jizerskými horami, nasedli do autobusu a ujížděli k domovu.
……Avšak za rok se těšíme nashledanou, opět v době jarních prázdnin (14. - 18. 2. 2011)

za všechny zúčastněné
Hanka Nečasová

Aktualizováno ( Čtvrtek, 18 únor 2010 )
 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

2003.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5064190
designed by www.madeyourweb.com