Menu Content/Inhalt
Hlavní stránka arrow Aktuality + foto arrow Archiv - šk.rok 2009/2010 arrow Zážitkový ekologický kurz - 3. třída

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

Zážitkový ekologický kurz - 3. třída Tisk E-mail
Napsal Mgr. Lenka Tylová   

Zážitkový ekologický kurz v Oldřichově v Hájích - společně s 8.B

Ani nepřízeň počasí nás neodradila uskutečnit 3-denní pobytový ekologicko-výchovný program do střediska ekologické výchovy libereckého kraje (zkratka STŘEVLÍK) v Oldřichově v Hájích. A tak ve středu 4.11. v 8 hodin ráno zamávali žáci 3., 4., 5. a 8. tříd naší školičce i rodičům a vydali se na výlet.
Ekocentrum nás přivítalo ne zrovna příjemným počasím, ale zato pěkným ubytováním. Zázemím byl pro nás Sluneční dům, ve kterém jsme pobývali, ale využívali jsme i další části areálu - historickou budovu hospodářské usedlosti a výukovou farmu s kontaktní ohradou, která umožňuje přímý kontakt se zvířaty.
Pobyt žáků byl sestaven pomocí volitelných bloků, takže třeťáci, čtvrťáci a páťáci měli v programu zařazený ekologický blok s názvem Odpad - kam s ním? spojený s výrobou ručního papíru, Les nikdy nespí s poznáváním pobytových znamení zvířat v lese, Potravní řetězce, Člověk a kůň spojený s péčí o koně a svezením na koni a Výroba indiánského lapače snů. Žáci 8. třídy měli ve svém programu zařazené bloky s názvem Letem ptačím světem, Dojde nám někdy voda, Člověk a kůň, Les nikdy nespí a tvořivou aktivitu - potisk triček. I přes nabitý výukový program jsme si ve volném čase našli skulinku na společenské hry i toužebně očekávanou diskotéku.

Bylo podpořeno Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy v rámci rozvojového programu Podpora EVVO ve školách v roce 2009.

Aktualizováno ( Úterý, 02 únor 2010 )
 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

skola_kvet2.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5064183
designed by www.madeyourweb.com