Menu Content/Inhalt
Hlavní stránka

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

O projektu Tisk E-mail
Napsal Administrator   

Název projektu:

ZDRAVÍ V NAŠICH RUKÁCH

Logo projektu:

Cíle projektu:

  • rozšířit témata zaměřená na zdravý životní styl o oblast zdravé výživy a zapracovat ji do Školního vzdělávacího programu
  • na území venkovského mikroregionu Sdružení obcí Kokořínska podpořit komunikaci a výměnu zkušeností pracovnic školních jídelen
  • zkvalitnit výukové prostředí zaměřené na zdravou výživu

Umístění projektu:

Základní škola Mšeno se nachází v severní části Středočeského kraje na území venkovského mikroregionu Sdružení obcí Kokořínska, který sdružuje 18 obcí.

Naše škola je úplná základní škola, zřizovatelem je město Mšeno a právní subjektivitu má od roku 1999. Její součástí je i školní jídelna. Historická budova školy obklopená parkem s dětským a sportovním hřištěm se nachází na kraji města směrem na Mladou Boleslav.

Ve školním roce 2008/2009 má škola 13 tříd a navštěvuje ji 282 žáků, z toho jsou 2 třídy speciální s 23 žáky. Děti dojíždějí do naší školy ze 23 spádových obcí.

POPIS PROJEKTU

V letošním roce pokračujeme v zavádění výuky podle ŠVP s názvem „Život pro školu - škola pro život“.

Naše škola se snaží poskytovat kvalitní základy moderního všeobecného vzdělání zaměřené jak k dalšímu studiu, tak k praktickému životu. Jsme toho názoru, že škola nemá žáky pouze vzdělávat. Usilujeme o rozvoj osobnosti každého žáka na základě pochopení a přijetí obecně platných mravních principů s důrazem na zdravý životní styl.

V oblasti zdravého životního stylu se v současnosti zaměřujeme na protidrogovou prevenci a prevenci sociálně-patologických jevů zajišťovanou metodicky školním metodikem jednak realizací vlastního minimálního preventivního programu a zajištěním lektorů. Žákům se snažíme zprostředkovat informace formou besed, představením, celoškolním projektem (např. Protikuřácký řetěz). V oblasti prevence v péči o zdraví pořádáme osvětové besedy zaměřené na „zdravé zoubky“. Na podporu zddraví jsme se účastnili projektu Školní mléko a téma stravování ve školní jídelně bylo na programu jednání Žákovského parlamentu.

Aktivity projektu:

1) Týden pro zdravou výživu - celoškolní projekt

Celoškolní projekt zaměřený na zdravou výživu - dotazníkové šetření u žáků, mapování školního stravování, příprava a propagace projektu. Zapojení rodičů formou poskytnutí receptů, tvorba kuchařky, internet - zdroj informací o zdravé výživě, ochutnávkový den.

2) Workshop pro pracovnice školních jídelen

Setkání s dietologem, praktickým lékařem, výměna zkušeností tvorby jídelničku a přenosů příkladů dobré praxe v jednotlivých školách i chodu školních jídelen.

3) Setkání žáků s odborníky nad tématy - obezita, zdravé zuby, kouření

V průběhu školního roku budou organizovány besedy s odborníky a individuální konzultace pro žáky.

Výstup a výsledek projektu:

- zpracovaná metodika pro aktivity na podporu zdraví a zdravé výživy a její zařazení do ŠVP

- zařazení celoškolního projektu do ŠVP

- min. 3 prezentace zpracované žáky - terenní šetření, mapa školního jídelníčku, tvorba kuchařky

- kuchařka s recepty v intencích zásad zdravé výživy - náklad 500 ks

- hodnocení workshopu a soupis námětů

- uspořádané 5 besed s dietologem na téma obezita, 2 besedy na téma zdravé zuby a 2 besedy na téma kouření

Aktualizováno ( Neděle, 23 srpen 2009 )
 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

2009.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5103145
designed by www.madeyourweb.com