Menu Content/Inhalt

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

Výlet 9.B - Křivoklát Tisk E-mail
Napsal Bc. Milada Křížová   

Křivoklátsko – Nej výlet - Zážitkový kurz EVVO

První tři červnové dny jsme strávili na školním výletě. Ráno jsme se sešli před školou, naskládali se do minibusu a razili směr Beroun. Cesta byla dlouhá, ale zábavná. Po příjezdu do Berouna směřovaly naše kroky na bowling, užili jsme si mnoho legrace, ale byly i prohry. Ukázalo se, že nejlepší odborník na tuto hru je Petr Červinka. Dokouleli jsme a vydali se k Tipsport Laguně (aquapark). Převlékli se a hurá si užívat do bazénů. Dvě hodiny utekly jako voda a poté následoval přesun na vlakové nádraží.
Nastoupili jsme do vlaku a tradá do areálu „Kolečko“. Po rozdělení pokojů a vybalení věcí jsme šli na večeři. K večeři byl dobrý smažený sýr s hranolkami a oblohou, velmi jsme si pochutnali.  Po večeři jsme se vydali na krátkou procházku do blízkého lesa. Poté jsme měli volný program, každý si našel nějakou zábavu (tenis, posezení u ohníčku, relaxace...).
Čas neúprosně odměřoval poslední chvilky prvního dne.

Druhý den
Navštívili jsme informační středisko a absolvovali zajímavou přednášku s prezentací „Zvířena a květena Křivoklátska“.
Později jsme se dostali do sklepů zdejšího pivovaru a seznámili se s „Přízraky Křivoklátska“.
Po prohlídce nás čekal oběd. Páni kuchaři nám připravili kuřecí maso zapékané se sýrem a americkými brambory. Po odpočinku jsme vyšli na naučnou stezku. Po cestě jsme se věnovali kolektivním hrám, kdy jsme si užili spoustu legrace a dalších zážitků.
Potom jsme se mohli jít projít do města, koupit si něco dobrého na zub, nějaký suvenýr nebo poslat pohled. Těšili jsme se na večeři, čekal nás táborák s opékáním vuřtů. Nestačili jsme je ani dopéci, protože přišla průtrž mračen. Schovali jsme se do ubytovny. Abychom byli dostatečně nasyceni přinesli nám ještě jednu večeři (velký obložený tác se samými dobrotami). Vysvitlo sluníčko, na nebi se objevila duha a my se dále věnovali svým zálibám.
Večer jsme hráli společenské hry (kostky, věž..), někteří si povídali na pokojích a pak do hajan.
Byli jsme hodní, paní učitelky nás chválily.

Třetí den
Poslední „ach jo“.
Ráno jsme si mohli přispat, snídaně na devátou. Potom ještě někteří lenošili a pomalu jsme začali balit věci. Ještě jsme zašli do střediska Lesů České republiky. Chystali jsme se k obědu na bramborový salát se sekanou. Po obědě si s námi paní učitelky zahrály softball a naši kluci si poté zahráli fotbal. Přijela další škola a rázem hoši měli soupeře. Kluci sice vyhráli, ale bylo to jen tak tak, skóre 7:6 pro nás.
Uteklo to strašně rychle a pan řidič pro nás přijel i s vozíkem, abychom měli kam dát naše batůžky???
Naskládali jsme se do autobusu a mířili k domovu.
Byl to poslední výlet a nejlepší ze všech, rádi bychom si ho „zvopákli“!

Jana Plašilová, Bára Kozlíková

Bylo podpořeno Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy v rámci rozvojového programu Podpora EVVO ve školách v roce 2009.

Aktualizováno ( Úterý, 02 únor 2010 )
 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

skola_kvet2.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5064600
designed by www.madeyourweb.com