Menu Content/Inhalt

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

Stránov - výlet 2. a 3. třídy Tisk E-mail
Napsal Mgr. Lenka Tylová   

Pohádkový hrad Stránov

Na úterý 19. května jsme se už všichni těšili. Čekal nás totiž výlet a to přímo pohádkový – totiž vydali jsme se na „Pohádkový hrad“ do nedalekého Stránova.

Úterní ráno vypadalo spíš hororově – obloha zatažená a vydatně lilo. Po příjezdu na Stránov se nás ujala pohádková postava – nejdříve to vypadalo na krále, ale pak se objevila půvabná Růženka, která nás po celý den provázela po jednotlivých stanovištích.

Počasí se nakonec umoudřilo, vykouklo sluníčko, a tak jsme nakonec měli možnost vyzkoušet střílení z kuše, luku i jiných středověkých zbraní, jízdu na koni i bojové zápolení. Mohli jsme se nejenom podívat, jak se pracuje na hrnčířském kruhu, ale také si to přímo vyzkoušet. Stihli jsme zhlédnout pěknou pohádku O statečné Johance i poutavé vystoupení našich dravých ptáků. Ze všeho nejvíc byly děti nadšené ze zábavného šaška, který je na přání pomaloval, takže místo dětí jsme najednou měli tygříky, kočky nebo dokonce i naše známé politiky. I přes ranní zachmuřené počasí se nám výlet přece jen vydařil a děti se vracely spokojeně domů.

 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

skola_kvet2.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5064667
designed by www.madeyourweb.com