Menu Content/Inhalt

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

Botanicus Ostrá Tisk E-mail
Napsal Mgr. Hana Dusílková   

Botanicus
Malá vesnička u Lysé nad Labem skrývá nenápadné historické městečko, které se rozhodla navštívit mšenská škola v zastoupení 8. třídy a 9.B. Po krátké domluvě jsme si všichni vyměnili u kasy před městečkem naše koruny za groše a vyrazili na průzkum. Začali jsme zahradou, kde jsme bez obtíží našli velké bludiště z keřů. Najít se v bludišti už bylo o dost těžší, ale všichni to nakonec zvládli, a to dokonce i předem určenými otvory, nikdo si nemusel východ z křoví vyrobit vlastními silami.
Po prohlídce městečka s průvodkyní, která nám vysvětlila, jak těžké bylo věnovat se střdověkým řemeslům, jsme se vydali na samostatný průzkum všech obchůdků a dílen. Jelikož se ale blížil čas svačiny, na kterou jsme všichni zvyklí, začali jsme návštěvou krčmy, kde jsme ochutnali palačinky, bramboráky a různé druhy upečených placek, které jsme dostali na originálních dřevěných talířích. Posilněni jsme obcházeli řemeslné dílny a sledovali, co bychom vlastnoručně zvládli. Rýžování zlata nás sice lákalo, ale ponořit ruce do ledové vody se skoro nikomu nechtělo. Raději jsme si tedy vyrobili vlastní provaz, svíčku, papír či mýdlo, abychom mohli podarovat i rodiče a sourozence.
Dopoledne uteklo jako voda, my pro jistotu navštívili ještě jednou krčmu, abychom nezanedbali ani oběd, a odjeli směr novodobé civilizaci vybaveni provazy, mýdly či svíčkami vlastní výroby.

Aktualizováno ( Úterý, 12 květen 2009 )
 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

2003.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5064443
designed by www.madeyourweb.com