Menu Content/Inhalt
Hlavní stránka arrow Aktuality + foto arrow Archiv - šk.rok 2008/2009 arrow 20.2. - Bludiště na ČT1 v 16.30

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

20.2. - Bludiště na ČT1 v 16.30 Tisk E-mail
Napsal Mgr. Hana Dusílková   

Cesta Bludištěm aneb jak nezabloudit ve Mšeně

Žáci osmé třídy Základní školy Mšeno se dostali mezi „vyvolené“, kteří si mohli vyzkoušet, jaké je to stát před kamerami. V polovině ledna totiž vyrazili do soutěžního pořadu Bludiště zkusit své štěstí a znalosti. Na přípravu neměli příliš času, pouhý týden. Vše se ale událo velmi rychle, takže bez problémů a za spolupráce celé třídy vybrali soutěžní čtveřici, připravili pokřik a trička s názvem týmu, natočili vizitku o Mšeně a mšenské škole a v pro někoho neskutečných 5 hodin ráno stáli asi poprvé v životě před školou a čekali na autobu, který je zaveze až do Ostravy. Tohoto nelehkého úkolu se zhostila firma Kokořínský SOK, která autobus poskytla v tak neskutečně šibeničním termínu, za což jí i touto cestou velmi děkujeme.
Největší díky ovšem patří především paní ředitelce, Mgr. Jiřině Trunkové, která podporovala tým všemi prostředky a byla pro všechny velkou oporou – na natáčení jsme byli vybaveni dokonce jejím amuletem pro štěstí.
Cesta probíhala bez problémů. S přibližující se Ostravou ovšem atmosféra houstla. Naštěstí nezůstalo po příjezdu do televizního studia mnoho času, takže ani nezbyla chvíle pořádně naladit trému. Vybraná čtveřice – kapitánka Zuzka a její tým vesložení Honza, Jirka a Tomáš se postavili v červeném za stoleček a čekali na palbu otázek a dalších netradičních úkolů, které zvládli velmi dobře za neustálého povzbuzování publika.
Pohádka ale netrvala věčně, a tak naše soutěžní družstvo od postupu do dalšího kola vyřadila závěrečná otázka. Zámek Louvre ve Francii byl zatím nad jejich síly. Nic se nedá dělat, užili si alespoň netradiční den, prožili spoustu skvělých zážitků a o velkou zkušenost je už nikdo nepřipraví. Nakonec zbývá možná jen doplnit zalosti o Francii, i když ... zkuste se jich zeptat na Louvre nyní. Dost povídání, podívejte se sami v pátek 20. února v 16.30 na ČT1.

8.třída a příprava - Foto z cesty na natáčení

 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

2003.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5064673
designed by www.madeyourweb.com