Menu Content/Inhalt

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

Červená stužka Tisk E-mail
Napsal Administrator   

Ve středu se vydala čtveřice statečných deváťáků do ulic Mšena a snažili se o šíření povědomí o neléčitelné nemoci AIDS. ZŠ Mšeno se této kampaně zúčastnilo již potřetí.

Kampaň „Červená stužka - Pomozte i vy v boji proti AIDS“ vyžaduje určitou statečnost – chlapci a děvčata se na ni dopředu připravují, aby uměli odpovědět na co nejvíce dotazů, týkajících zákeřného viru. Snaží se zodpovědět i dotazy, při kterých se někteří červenáme.

ČERVENÁ STUŽKA – je symbolem informovanosti o problematice HIV / AIDS. V ČR je to také název pro informační kampaň spojenou se sbírkou, která probíhá kolem 1. prosince, což je SVĚTOVÝ DEN BOJE PROTI AIDS. Výtěžek sbírky je používán na přednášky a besedy, poradenskou činnost, bezplatné anonymní testování na HIV infekci, atd. (... více informací)

Karolína Bohuňková, Lucie Píčová a Jana Trunková  z 9.A napsaly:

Od 1.12.2008 do 5.12.2008 se konaly světové dny boje proti AIDS a HIV. Žáci základní školy se účastnili této akce a podpořili tak prevenci proti HIV a AIDS. Z 9.ročníků byli vybráni 4 žáci, kteří vyrazili do ulic Mšena a informovali občany o závažnosti tohoto problému. Přitom nabízeli symbolické stužky za malý peněžitý příspěvek, obě dvě dvojice vybrali ve Mšeně 1300,- Kč a tyto peníze poputují na adresu České společnosti AIDS, která částku použije na preventivní činnost.
Nošením červené stužky vyjadřuje člověk zájem a účast s těmi, kteří žijí s HIV. Také je symbolem naděje, že se najde nějaká vakcína a zlepší se podmínky HIV pozitivních a především je symbolem podpory všech lidí, kterých toto téma nějak týká,: lidé s HIV, lékařů, vědců a všech pracovníků věnující se této oblasti.

Aktualizováno ( Pondělí, 08 prosinec 2008 )
 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

2009.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5064553
designed by www.madeyourweb.com