Menu Content/Inhalt

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

Akce 7. A v Lobči a Jenichově Tisk E-mail
Napsal Mgr. Martina Klementová   

Čtvrtek 15. 9. 2016 - Návštěva obory v Lobči

Navštívili jsme oboru našeho spolužáka Honzy Tříšky v Lobči. Bylo tam moc krásně. Měli jsme nádherné počasí. Krmili jsme muflony a zvířata jablky, které jsme natrhali v sadu vedle obory. Krmili jsme je i suchým pečivem, které jsme si přinesli z domova.

Potom jsme navštívili nádherné muzeum Eduarda Štorcha. Byly tam pravěké pazourky, vycpaný mamut a pravěké obydlí. Dokonce jsme zhlédli dokument o pravěku. Potom nás Honza pozval do jejich stáje, ve které byl jen jeden z jejich koní, protože druhý byl v lese. Sice jsme byli zklamaní, že jsme neviděli oba koně, ale když jsme šli na místo odjezdu tak zrovna na tom místě byl zaparkovaný jejich přepravník, druhý koník zrovna vylézal a mohli jsme si ho pohladit. Potom už si pro nás přijel odvoz a jeli jsme na nádhernou zahradu naší třídní učitelky Martiny Klementové, kde jsme si opekli buřty a hráli jsme spoustu her. Po hodině nás odvezli ke škole a jeli jsme domů.

Celý výlet se všem líbil a moc jsme si to užili. Děkujeme paní Lafkové a paní Brejlové za celodenní převážení po našich výletech.

Dne 29. 9. 2016 jsme navštívili krásnou farmu naší spolužačky Lucie Bolardové, kde jsme viděli asi 500 králíčku různých barev, velikostí a druhů.

Dále jsme spatřili vnitřní chlívek, ve kterém bylo devět různých prasat a každé prase mělo své jméno, např. Dalmatýnka. Poté jsme přešli do venkovního chlívku, kde byly dvě prasata, které se jmenovali Emil Šámal a Ferda. K prasatům jsme mohli i dovnitř, ale stalo se to, že spolužák Janek zapomněl zavřít vrátka. Lucka musela vše zachránit a nahnala lopatou Emila zpět do chlívku. Poté jsme se šli podívat na jízdárnu, kde na nás čekali naše spolužačky s koňmi, na kterých jsme se svezli. Jen co jsme všichni dojezdili, tak nám spolužačky Verča s Adélou z 8. B provedly krátkou sestavu s koňmi, dále pak Adélka, Míša a Lucka předvedli, jak umějí skákat a to byl konec koní.

Na závěr jsme se přesunuli k ohni a začali si opékat buřty. Při opékání buřtů nám Lucka dávala různé otázky a za každou správnou odpověď jsme dostali jeden bod. Kdo měl nejvíc bodů - vyhrál. Na prvním místě byl Janek Brejla a s ním Honza Tříška. Když jsme šli opékat buřty tak Luboš vyklopil celou hořčici, zachránila nás p. Bolardová, která nám hořčici poskytla.

Velmi ji děkujeme. Žáci VII.A

Aktualizováno ( Úterý, 22 listopad 2016 )
 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

2003.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5038187
designed by www.madeyourweb.com