Menu Content/Inhalt

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

Výlet 2. B - Český ráj Tisk E-mail
Napsal Mgr. Jaroslav Kůtek   

Ve středu 18.5. jsme se konečně dočkali a vyrazili na slibovaný výlet. Cílem byl většině neznámý Český ráj.

Za dopravní prostředek jsme zvolili vlak a vlastní nohy. Už cestou rychlíkem z Mladé Boleslavi jsme měli pěkný zážitek, neboť pan učitel přehlédl, že jsme vstoupili do oddělení 1. třídy, kde se cestuje za příplatek. Ale pan průvodčí se slitoval a nechal nás v luxusním prostředí sedět. Konečnou stanicí bylo město Turnov, z kterého jsme už putovali po svých na skalní rozhlednu Hlavatice.

Tam jsme se vyřádili, posvačili, jen nás mrzelo, že stánek pod rozhlednou byl zavřený. Potřebovali jsme totiž utratit korunky od rodičů a babiček. Ale zanedlouho jsme došli k hradu Valdštejn, kde jsme to pořádně roztočili, někteří utratili i tři stovky a nezbylo jim ani na zmrzku v Turnově. Po nákupu suvenýrů, nanuků, párků v rohlíku a dalších nezbytností jsme si s paní průvodkyní prohlédli celý hrad a prolezli všechna zákoutí. Nejvíce se nám líbilo v podzemních prostorách Valdštejna.

Pak už byl čas na návrat do Turnova. Zpáteční cesta byla příjemnější, protože jsme šli z kopce, jen jsme původní červenou turistickou značku vyměnili za zelenou. Cesta domů proběhla bez problémů, jen si někteří z nás zuli botičky (to byla vůně ve vlaku), aby dali odpočinout nožičkám.

Výlet se nám moc líbil, jsme zvědaví, kam nás pan učitel vezme příště.

Další foto na druhaci2015.rajce.cz

Aktualizováno ( Čtvrtek, 26 květen 2016 )
 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

2003.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5056574
designed by www.madeyourweb.com