Menu Content/Inhalt
Hlavní stránka

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

Přijímací řízení na SŠ - 2013/2014 Tisk E-mail
Napsal Administrator   

Aktuální informace pro rok 2013/2014

POSTŘEHY z návštěv v IPS Mělník 2013

Aktuální odkaz: Formuláře přihlášek ke stažení

Zákon č. 472/2011 Sb., kterým se mění školský zákon

Nejdůležitější změny pro přijímací řízení

(7) Pro první kolo přijímacího řízení do denní formy vzdělávání může uchazeč podat 2 přihlášky. Pro první kolo přijímacího řízení na jeden obor vzdělání konané v rámci jedné školy, pokud v jeho rámci ředitel školy rozhodne o konání přijímací zkoušky, nelze zkoušku vykonat ve více různých termínech, ve kterých se přijímací zkouška koná.

(16) Ředitel školy ukončí hodnocení uchazečů do 3 pracovních dnů po termínu stanoveném pro přijímací zkoušky. Podle výsledků dosažených jednotlivými uchazeči při přijímacím řízení stanoví ředitel školy jejich pořadí a zveřejní seznam přijatých uchazečů a nepřijatým uchazečům nebo zákonným zástupcům nezletilých nepřijatých uchazečů odešle rozhodnutí o nepřijetí.

Zápisový lístek

(2) Uchazeč, který je žákem základní školy, obdrží zápisový lístek na této základní škole, a to nejpozději do 15. března, nebo do 30. listopadu v případě, že podává přihlášku do oboru vzdělání s talentovou zkouškou. V ostatních případech vydá na žádost uchazeče nebo jeho zákonného zástupce zápisový lístek krajský úřad příslušný podle místa trvalého pobytu uchazeče, u cizinců dle místa pobytu na území České republiky, případně sídla školy, kam se uchazeč hlásí, pokud na území České republiky nepobývá. Při vydávání zápisového lístku ověří krajský úřad totožnost uchazeče nebo jeho zákonného zástupce.

(6) Svůjč úmysl vzdělávat se v dané střední škole potvrdí uchaze nebo zákonný zástupce nezletilého
uchazeče odevzdáním zápisového lístku řediteli školy, který rozhodl o jeho přijetí ke vzdělávání, a to nejpozději do 10 pracovních dnů ode dne oznámení rozhodnutí. Zápisový lístek se také považuje za včas odevzdaný, pokud byl v této lhůtě předán k přepravě provozovateli poštovních služeb.

(7) Nepotvrdí-li uchazeč nebo zákonný zástupce nezletilého uchazeče odevzdáním zápisového lístku úmysl vzdělávat se ve střední škole podle odstavce 6, zanikají posledním dnem lhůty podle odstavce 6 právní účinky rozhodnutí o přijetí tohoto uchazeče ke vzdělávání v dané střední škole. Zápisový lístek může uchazeč uplatnit jen jednou; to neplatí v případě, že uchazeč chce uplatnit zápisový lístek na škole, kde byl přijat na základě odvolání.

Ostatní ustanovení a termíny jsou v nezměněném znění a platné ... viz níže

Vážení rodiče,
vzhledem ke stále častějším dotazům na změny v přijímacím řízení na střední školy a víceletá gymnázia v školním roce 2008/2009, Vám nabízíme aktuální odpovědi na nejčastěji kladené otázky. Věříme, že Vám tím usnadníme orientaci v dané problematice.

Střední školy - Přijímací řízení a přehledně zpracovaný webový portál

Infoabsolvent.cz - rádce a inspirace ve výběru střední školy

!!! Podrobnější informace můžete nalézt na internetových stránkách www.msmt.cz !!!

Odpovědi na nejčastěji kladené dotazy k novému způsobu přijímacího řízení - nejdůležitější !!!

Další odpovědi na dotazy na www.msmt.cz

Kolik přihlášek může uchazeč podat do 1. kola přijímacího řízení?
Uchazeč může podat do 1. kola přijímacího řízení 3 přihlášky - od 2012 pouze 2. Toto platí jak pro přijímací řízení na střední školy tak na víceletá gymnázia. Za přihlášky se nebude nic platit.
Tiskopis přihlášky můžete nalézt na stránkách MŠMT pod heslem - aktualizované Formuláře přihlášek (vzory). http://www.msmt.cz/vzdelavani/prijimani-na-stredni-skoly-a-konzervatore

Jak se v letošním roce podávají přihlášky k přijímacímu řízení?
V letošním roce je stanoven zcela nový způsob podávání přihlášek do 1. kolo přijímacího řízení a to tak, že uchazeči podávají přihlášky sami přímo řediteli příslušné střední školy, o kterou mají zájem. Nepředkládají je tedy prostřednictvím základní školy.

Do kdy se musí přihlášky podat?
Uchazeč musí podat přihlášku pro 1. kolo přijímacího řízení do 15. března, v případě oboru vzdělávání s talentovou zkouškou do 30. listopadu. Základní škola potvrzuje prospěch žáků na přihláškách.

Kdy se bude konat první kolo přijímacích zkoušek?
Vyhláška navrhuje pro konání přijímacích zkoušek v prvním kole období dvou týdnů (od 22.4. do 7.5.). Návrh vyhlášky je v současné době v připomínkovém řízení a proto je možné, že se termíny ještě změní.

Jak se uchazeč dozví, zda škola v rámci přijímacího řízení pořádá přijímací zkoušky a případně jejich termín?
Jednotlivá kola přijímacího řízení vyhlašuje ředitel školy. Jejich počet není omezen. Pro přijímání do prvního ročníku střední školy je ředitel povinen vyhlásit nejméně jedno kolo přijímacího řízení. V rámci přijímacího řízení může ředitel rozhodnout o konání přijímacích zkoušek. Rozhodnutí o konání přijímací zkoušky a její kritéria zveřejní ředitel pro první kolo přijímacího řízení pro obory vzdělání s talentovou zkouškou do 30.10., pro ostatní obory vzdělání do 31. ledna. Pozvánku k přijímací zkoušce pro první kolo přijímacího řízení odesílá ředitel školy 14 dní před termínem zkoušky.

Aktualizováno ( Středa, 16 listopad 2016 )
 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

1928.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5064617
designed by www.madeyourweb.com