Menu Content/Inhalt

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

Lyžařský ozdravný pobyt 2015 Tisk E-mail
Napsal Mgr. Hana Nečasová   

Lyžařský (snowboardový) ozdravný pobyt 2015

Odjezd: 1. 2. 2015 (neděle) ve 13.00
Příjezd : 6. 2. 2015 (pátek) v 15.30 hodin ke škole

Ozdravný pobyt na horách

Tak jako každý rok i letos část naší školy vyrazila na pětidenní ozdravný pobyt do Jizerských hor. Nemohli jsme se dočkat, až nastane 1. únor 2015 a budeme moci sbalit své lyže a snowboardy a nasednout do autobusu směr penzion Ruzyně u Tanvaldu.
Během cesty jsme s nadšením sledovali, jak přibývá sníh. U penzionu nás kromě majitelů přivítalo i sluníčko a spousta čerstvě napadaného sněhu. Všichni jsme se těšili na to, jak se nám bude pěkně jezdit na sjezdovce.
Od pondělí do čtvrtka jsme každé dopoledne i odpoledne chodili na sjezdovku nad chatou, kde jsme jezdili na lyžích nebo na snowboardu. Výjimkou bylo úterý odpoledne, kdy část z nás vyrazila pěšky na jinou sjezdovku. Šli jsme totiž pozdravit olympijskou vítězku Evu Samkovou. Samozřejmě, že součástí setkání bylo společné foto. Nejvíce jsme se však těšili na to, že ve čtvrtek večer za námi přijde Eva Samková na naši diskotéku. Bohužel jsme se jí nedočkali, protože dostala chřipku. Poslední večer na chatě jsme tak prožili v duchu karnevalových masek a tance i bez ní.
V pátek dopoledne jsme si ještě zajezdili na sněhu, suché i mokré oblečení zabalili do kufrů a po obědě se vydali na cestu domů.
Za krásný pobyt na horách děkujeme všem, kteří se o nás starali – personálu penzionu Ruzyně, ze školy to jsou paní učitelka Hana Nečasová a pan učitel Zdeněk Dvořák, dále pak zdravotnici paní Aleně Vašíčkové a instruktorům, kterými byli Petr Jizba, Václav Hummel, Pavel Nečas a Radka Nečasová.

Kačka Podpěrová

Foto na Facebooku školy

Info z hor - setkání s V. Samkovou

Informace před odjezdem

Ozdravný pobyt na lyžích i snowboardu

V neděli 1. února jsme se za pěkného slunečného počasí vydali společně se 39 dětmi opět do Jizerských hor na lyžařský a snowboardový ozdravný pobyt. Letos jsme trochu bilancovali a zjistili jsme, že na hory s dětmi jezdíme již 15 let a po desáté do Českého Šumburku.
Rádi se vracíme do útulného penzionu s názvem Ruzyně, ve kterém nás čeká velmi příjemné ubytování i kuchyně a hlavně pouhých 50m vzdálená sjezdovka. Sjezdovka je vhodná pro úplné začátečníky, ale i pro pokročilé lyžaře a snowborďáky, délkou 520m a převýšením se vyrovná 1,5km vzdálenému skiareálu U Čápa. Tady samozřejmě nenajdeme občerstvení, více vleků, sněhová děla aj., ale především dobře upravenou sjezdovku jen pro nás a ochotného pana vlekaře, který hned první den seznámí především nováčky s pravidly chování na sjezdovce a samotném vleku. Příjemná je i cena 160,- Kč za celodenní lyžování. Jedinou nevýhodou je počasí, pokud je zima bez sněhu jako v loňském roce, tak musíme denně 2x denně šlapat do vedlejšího skiareálu a zpět.
Ale letos nám počasí opravdu přálo a my jsme s dětmi prožili opravdu krásných 5 dnů na sjezdovce, z toho 3 dny nám krásně svítilo sluníčko.
První den jsme lyžaře a snowboardisty rozdělili podle výkonnosti a hurá na svah. V letošním roce jsme mezi sebou měli 4 lyžaře a 2 snowboarďáky – začátečníky, dále skupinu mírně pokročilých a pokročilých lyžařů a snowboardistů. První 2 dny pod vedením zkušených instruktorů začátečníci pilně trénovali, aby již další dny s větší jistou a s méně pády sjížděli svah spolu s ostatními, avšak stále ještě pod bedlivým dozorem instruktorů. Na lyžích i prknech jsme pilně trénovali každý den, pouze úterní odpoledne větší část navštívila skiareál Rejdice, kde právě probíhal výcvikový kemp snowboardistů. Mezi nimi byla i olympijská vítězka Eva Samková, se kterou měli možnost se naši žáci seznámit, popovídat si a dokonce se několikrát i vyfotit. Ve čtvrtek odpoledne si všichni zazávodili ve slalomu a zjistili, co se za 4 dny na svahu naučili.
Večery jsme společně trávili při různých hrách a soutěžích, zařadili jsme např.: parodie na televizní reklamy, velmi povedené výkony děti předvedly při pantomimickém ztvárnění pohádek. Děti se také formou přednášky seznámily s lyžařským desaterem – pravidly, jak se chovat na sjezdovce a dozvěděly se, jakým způsobem pečovat o zimní vybavení - jak se mažou lyže a snowboardy.
Za pěkné výkony na lyžích i na snowboardech ve slalomu byli v poslední karnevalový večer ti nejlepší oceněni diplomem, sladkou odměnou a medailí. Na začátku karnevalové diskotéky jsme se rozloučili se šesti deváťáky, kteří již příští rok s námi na hory nepojedou. Dále jsme vyhodnotili nejlépe a nejhůře uklizené pokoje v bodování čistoty. Po prodloužené večerce a odmaskování všichni příjemně unaveni uléhali s pocitem zajímavě prožitého týdne.
V pátek jsme prožili nejkrásnější sluneční dopoledne na sjezdovce, abychom si ještě několikrát sjeli svah a zopakovali si všechny naučené lyžařské dovednosti, mnohým se nechtělo ani na oběd. Po nádherném lyžování jsme se pustili do balení kufrů a úklidu pokojů. Po vydatném obědě jsme se rozloučili nejen s pracovníky penzionu, ale i se zasněženou sjezdovkou, na kterou se již těšíme opět příští rok!

článek napsala Mgr. H. Nečasová

Aktualizováno ( Úterý, 17 březen 2015 )
 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

skola_kvet2.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5064748
designed by www.madeyourweb.com