Menu Content/Inhalt

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

Miniopery - 6.AB v divadle Tisk E-mail
Napsal Mgr. Jan Podpěra   

Dětská opera Praha - „Už jste v naší moci“

V názvu zmíněná část hymny Dětské opery Praha platí po zhlédnutí jejich představení „Miniopery“ i pro žáky 6. tříd a jejich pedagogický doprovod.
Krásné představení umocnil i fakt, že členkou souboru je naše žákyně Jana Podpěrová, která zpívala sólo v Miniopeře Červená Karkulka.
Zmíněný zážitek jsme prožili ve středu 19. listopadu 2014 v budově Nové scény Národního divadla.
Obsahem představení, jehož autory jsou Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř, jsou čtyři zhudebněné pohádky (O Šípkové Růžence, O Budulínkovi, O dvanácti měsíčkách, O Červené Karkulce). Mezi jednotlivými pohádkami vedoucí souboru, sólistka Opery Národního divadla Jiřina Marková – Krystlíková, komunikovala s obecenstvem o různých tématech (hudební nástroje, slušné chování v divadle).
Herci a zpěváci souboru Dětská opera Praha jsou ve věku od 6 let do 19 let. Svým vrstevníkům při vystoupeních ukazují, čeho mohou dosáhnout, když budou pilní a cílevědomí. Podrobnosti o činnosti Dětské opery Praha se můžete dočíst na jejich stránkách (www.detskaoperapraha.cz).
Myslím, že si nebudu příliš vymýšlet, když konstatuji, že vystoupení patřilo mezi nejlepší akce pro děti, které jsme kdy mohli zhlédnout.

Aktualizováno ( Pátek, 21 listopad 2014 )
 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

1928.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5072539
designed by www.madeyourweb.com