Menu Content/Inhalt

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

Soutěž v 1. pomoci Tisk E-mail
Napsal Ing. Daniela Sobotková   

Soutěž v první pomoci

Ve středu 24.9. 2014 pořádala Soukromá střední zdravotnická škola Mělník již 9. ročník soutěže v první pomoci pro 8. a 9. ročník základních škol. Soutěž probíhala přímo v ulicích města Mělníka za běžného provozu. Čtyřčlenné hlídky soutěžících probíhaly podle plánku městem a na stanovištích řešily mnohdy velmi věrohodně vyhlížející situace vyžadující poskytnutí první pomoci. Při velmi realistickém ztvárnění dopravní nehody, úrazu na kole, otevřené zlomeniny apod. by jistě mnohý dospělý ztratil potřebnou rozvahu.

Naši školu reprezentovala dvě družstva. Za osmý ročník Kateřina Podpěrová, Lucie Vašíčková, Leona Vejmelková a Zuzana Vokatá. Za devátý ročník Kateřina Šestáková, Karolína Pucholtová, Bára Guttenbergová a Michal Formánek. Svěřených úkolů se zhostili s vervou a vysloužili si krásné čtvrté a jedenácté místo. I když naši žáci nedosáhli na stupně vítězů, jejich výkony se od těch nejlepších lišily jen málo a co je nejdůležitější, vyzkoušeli si, že v krizové situaci umí zasáhnout a pomoci. A to bylo smyslem celé soutěže. Rozšířit řady těch, kteří nezůstanou stát opodál, když někdo jiný potřebuje jejich pomoc.

Krom vlastní soutěže si žáci mohli prohlédnout školu a setkat se se svými bývalými spolužačkami, ještě před startem si znovu připomněli hlavní zásady PP a seznámili se díky městské policii i s použitím defibrilátoru při poskytování PP.

D. Sobotková


 

 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

skola_kvet2.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5064784
designed by www.madeyourweb.com