Menu Content/Inhalt
Hlavní stránka arrow Aktuality + foto arrow Archiv - šk. rok 2013/2014 arrow Cesty za poznáním aneb „zpátky na Loučeň“

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

Cesty za poznáním aneb „zpátky na Loučeň“ Tisk E-mail
Napsal Bc. Milada Křížová   

V listopadu jsme návštěvu loučeňského zámku pojali poněkud netradičně. Akce se účastnili vybraní žáci z druhého stupně naší školy. Naše cesta tentokrát nevedla pouze za poznáváním a získáváním nových zajímavých poznatků z doby knížete Alexandra, ale rozhodli jsme se zde zhodnotit kreativitu našich dětí. Ze školy jsme vezli dárky pro zdejší průvodce. Děti vytvořily ozdobné krabice na dokumenty pro pohádkové postavy žijící na zámku - knížete, bílou paní a nadlesního. Při příjezdu je osobně předaly Alexandrovi. Kníže byl mile překvapený a požádal nás o podobnou krabici pro paní kněžnu.
Děti byly rozděleny do dvou skupin. Jedna procházela zámek a dozvídala se největší zajímavosti, které se k zámku pojí, a druhá skupina tvořila v plenéru. Úkol byl prezentovat svoji práci. Děti si mohly vybrat – malovat, tvořit z přírodních materiálů…Vznikaly krásné práce – drátkované loučeňské kameny, koláže z listů, pugety růží (poskládané svázané listy javorů), ozdobné kolíčky apod., které vyzdvihovaly náš oblíbený zámek. Část z těchto výtvorů zůstala na Loučeni, část byla vystavena v prostorách naší školy.
Nepřítelem nám zde byl pouze čas, ale i toto jsme vyřešili, přijedeme znovu a navážeme naši nitku poznávání tohoto krásného místa. Brzy se uvidíme, milý Alexandře…


 

 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

2003.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5064290
designed by www.madeyourweb.com