Menu Content/Inhalt

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

O klobouk kouzelníka Pokustóna Tisk E-mail
Napsal Mgr. Jan Podpěra   

O klobouk kouzelníka Pokustóna

Ve čtvrtek 15. listopadu 2012 proběhlo ve škole školní kolo soutěže „O klobouk kouzelníka Pokustóna“. Celostátní finále bude jako každoročně v Praze na gymnáziu Písnická 7. prosince 2012.
Cílem této soutěže je probudit v žácích zájem o samostatné experimentování ve fyzice a chemii. Soutěžící si musí připravit jednoduchý pokus a předvést ho ostatním. Průběh pokusu musí správně vysvětlovat. Na předvedení a vysvětlení pokusu soutěžící mají maximálně pět minut. Do celostátního kola postupují z každé zúčastněné školy 3 týmy (jednotlivci, nebo dvojice), které porotu nejvíce zaujmou svými pokusy.
Školního kola se účastnilo 8 týmů (dvojice – Radka Papíková a Veronika Ličková, Eliška Sobotková a Adéla Vaňková, Eliška Podpěrová a Denisa Vodseďálková, Marek Vašíček a Ondřej Kolumpek; jednotlivci – Gabriela Javorská, Vitalij Kozurak, Josef Šámal, Kateřina Podpěrová). Všichni byli výborně připraveni. Pokusy vzorně předváděli a vysvětlovali. Potom všichni soutěžící hlasovali o nejlepší tři. Porota složená z učitelů fyziky Věry Podpěrové a Jana Podpěry souhlasila s jejich rozhodnutím. V celostátním kole nás budou reprezentovat Eliška Podpěrová a Denisa Vodseďálková (1. místo), Marek Vašíček a Pavel Kobr (2. místo), Kateřina Podpěrová (3. místo). Ostatní se umístili na děleném čtvrtém místě.

Celostátní finále - 7. 12. 2012

Aktualizováno ( Neděle, 09 prosinec 2012 )
 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

1928.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5064233
designed by www.madeyourweb.com