Menu Content/Inhalt

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

Nahoď oblek Tisk E-mail
Napsal Mgr. Hana Dusílková   

Ve čtvrtek 29. 3. odjela 9. třída s velkou částí 7.A a čtveřicí z 8. třídy do divadla v Mladé Boleslavi.

„Nahoď oblek“

Nechali jsme se inspirovat známým seriálem, který znají mladí z televizních obrazovek, nahodili jsme oblek a vyrazili v gala do Městského divadla v Mladé Boleslavi. Čekala nás hra s názvem Strakonický dudák. Dospělí nám zatajili, o čem bude, pátrat na internetu ve svém volném čase jsme odmítli, a tak jsme se všichni těšili, že si užijeme trochu legrace.

Usadili jsme se na balkóně a připravili se. Najednou zazvonilo, zmateni školním zvoněním jsme začali hledat aktovky s tím, že si musíme připravit. Druhé a třetí zvonění už jsme přežili bez shánění pomůcek.
Na pódium nastoupil Švanda s Dorotkou, Kalafuna s rodinou, hospodský a další. Vydrželi jsme maximum, děj sice moc zábavy nepřinesl, ale dalo se to. Sedačky vypadaly ze začátku přívětivě, ale rovnejte pod ně nohy více jak hodinu v kuse! Pak se konečně snesla dolů opona, z povinnosti jsme zatleskali a sunuli se k šatně. Paní šatnářka ale vůbec nevypadala, že by nám bundy a kabáty chtěla vrátit. A co hůř – paní učitelky se taky k šatně nehrnuly, jen nám oznámily, že jsme v polovině.

V polovině? To je nad vtip? Prý bude druhá polovina kratší, jenže z matematiky známe něco trochu jiného. Moc jsme tomu nevěřili, ale radši jsme mlčeli. Vrhli jsme se na kiosek a snažili se zajíst žal. Záhy se objevila další zrada – do sálu prý s jídlem ne. To je horší než ve škole!

Nicméně druhá část opravdu utekla daleko rychleji, my už jen skočili do autobusu a ujížděli. Jedna dobrá věc z toho snad vzešla – povinnou četbu známe a navíc obleky se nám poměrně líbily. Budeme je asi nahazovat častěji.

Aktualizováno ( Pondělí, 02 duben 2012 )
 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

1928.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5064135
designed by www.madeyourweb.com