Menu Content/Inhalt

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

Adaptační kurz 6. třída - FOTO Tisk E-mail
Napsal Mgr. Martina Klementová   

Adaptační kurz žáků 6. třídy: ATC Kokořín

12. - 13. října 2011

Dne 12.-13. 10. 2011 proběhl zážitkový kurz šesté třídy ze ZŠ Mšeno v krásném prostředí autokempu Kokořín. Příjemné uvítání provozovatelů kempu zahájilo naši dvoudenní aktivní činnost s dětmi, které měly za úkol se co nejvíce poznat a vylepšit si vztahy mezi sebou. K tomu jim pomáhal pan lektor Jiří Sixta, který si okamžitě získal u dětí sympatie a důvěru.

Připravené seznamovací, komunikační i vzdělávací hry zaměřené hlavně na spolupráci si děti okamžitě oblíbily a těšily se na další aktivity. Podle mého pozorování si děti nejvíce užily hru boj o přežití, kde zdolávaly někdy i fyzicky náročné úkoly v lese na lanech, kdy se musely spolehnout na druhé a dokázat se domluvit na správném postupu. Při jedné hře bylo zadání domlouvat se během aktivity neverbálně, beze slov, což je pro děti velmi těžké nepromluvit a ještě mít zavázané oči. Bez svých spolužáků, kamarádů, by děti nikdy nedokázaly tuto hru dokončit. Všichni byly při této hře výborní a neporušily ani jedno pravidlo.

Cílem tohoto adaptačního kurzu bylo stmelit třídní kolektiv, a já pevně věřím, že se to podařilo, hodnotím tento náš malý třídní výlet za úspěšný. Doufám, že dětem toto kamarádství vydrží a budou táhnout za jeden provaz jako na Kokoříně až do deváté třídy. Všem velmi děkuji za uskutečnění tohoto kurzu.

Třídní učitelka Mgr. Martina Klementová

Aktualizováno ( Sobota, 29 říjen 2011 )
 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

1928.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5072541
designed by www.madeyourweb.com