Menu Content/Inhalt

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

Expedice do přírody Tisk E-mail
Napsal Mgr. Jaroslav Kůtek   

V úterý 31. května se žáčci 1.A společně s pátou třídou vypravili na čtyřdenní expedici. Prvňáčkové pěšky, páťáci na kolech. Hned první den jsme využili parného počasí ke koupání na Harasově, voda nás příjemně osvěžila, děti se zahrabávaly do písku, stavěly hrady a někteří žáčkové se proměnili v krokodýly a paní učitelka měla na mále, aby ji nestáhli do vody. Po výborné večeři následoval vědomostní kvíz terénem autokempu Kokořín, kde jsme byli ubytováni. Večer nám trochu sprchlo, ale noční bouřku už děti neslyšely, spaly zaslouženým tvrdým spánkem.

Následující den měly děti svátek, vždyť bylo 1. června. Dopoledne hledaly poklad v nedaleké jeskyni Nedamy a odpoledne trávily plněním netradičních disciplín, kde místo kaček si vydělávaly „kočky“ a za ty si pak nakupovaly ve stánku různé suvenýry, hračky či pamlsky. Večer jsme opékali buřty u táboráku. Nejvýstižnější píseň byla „V nohách mám už tisíc mil“. Táborákem ale večer nekončil. Následovalo překvapení – stezka odvahy. Děti statečně absolvovaly cestu lesem při svíčkách. Není divu, že ráno se nikomu nechtělo vstávat a tak se snídaně o kousek posunula.

Páťáci využívali kola na maximum, někteří najeli během pobytu přes 100 kilometrů. Viděli loupežnickou jeskyni Klemperku, trampskou jeskyni Rozbořenku, posvačili u Skalního stolu u Jestřebice, navštívili skalní byt ve Lhotce a někteří se vydali k tajemnému skalnímu útvaru Lebka.

Další den jsme před sebou měli výšlap na hrad Kokořín. Mnoho dětí zde bylo poprvé, a tak po vyhlídce z věže se zájmem poslouchaly vyprávění z dávné historie hradu. Každý si odnesl nejen hluboký zážitek, ale také nějaký ten suvenýr. Po večeři následovaly přípravy na závěrečný karneval. Jídelna ožila, vždyť se tam sešli klauni, víly, princezny, hastrmani, čarodějnice a další zajímavé bytosti. V rytmu písniček probíhaly soutěže, kde se rozdaly poslední bonbóny. A už je tu poslední noc, poslední pohádka od Ferdy Mravence. Ráno už jen sbalit a hurá domů.

Expedice se nám vydařila, počasí přálo, cestou jsme sbírali borůvky a třešně…. Děti zapomněly na televizi a počítače, strávily čtyři dny v pohybu a užily si spoustu legrace.

Aktualizováno ( Pondělí, 06 červen 2011 )
 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

2003.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5063717
designed by www.madeyourweb.com