Menu Content/Inhalt

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

Noční družina ŠD3 Tisk E-mail
Napsal Administrator   

V pátek 5. 11. nezůstala škola opuštěná ani ve večerních hodinách. Žáci ze 3. oddělení ŠD strávili večer a přespali ve škole.

Noční družina pod rouškou závoje Bílé paní

V pátek v podvečer, když jsme si vybalili spacáky a deky, jsme si začali vyrábět převleky a masky Bílé paní a Rytíře na plánovaný noční rej. V práci nás vyrušil psík Punťa, jenž nám do družiny přinesl psaní od Bílé paní, která je dobrým duchem naší školy. V dopise psala, že postrácela klíče od své komnaty a světlo, kterým si svítila na cestu ji zhaslo a ona stále bloudí po chodbách. Požádala nás, zda bychom ji klíče nepomohli nalézt. A tak jsme si vyrobili malé lucerny a vydali se v jejich záři hledat klíče.
(Bílá paní je popisována jako dobrý duch v dlouhém bílém rouše s hustým závojem, za pasem nosila svazek klíčů, kterým chřestila, když se jí něco nelíbilo, je to duch který barvou rukaviček věštil budoucnost.)
Doputovali jsme až do věže školy, kde jsme nalezenými klíči otevřeli komnatu Bílé paní. Ta nám jako poděkování seslala ohnivé znamení a zanechala ve věži truhlu s odměnou.
Bílé paní a Rytíři si ještě užili zábavy při strašidelném reji na sále školy a po vydatné večeři jsme se chystali ke spánku, který přišel až těsně po půlnoci.

napsala Alena Vašíčková - ŠD3

Aktualizováno ( Středa, 10 listopad 2010 )
 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

2009.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5060212
designed by www.madeyourweb.com