Menu Content/Inhalt

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

ZŠ Mšeno - FÉROVÁ ŠKOLA Tisk E-mail
Napsal Mgr. Jiřina Trunková   

Základní škola Mšeno se zařadila mezi 10 Férových škol v České republice

18. 6. 2010 jsme na Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy přebraly ocenění „Férová škola.“ Ocenění nás obzvlášť těší, neboť v České republice je v současné době jen 10 škol, které se mohou pyšnit tímto označením. A co víc, naše škola je jediná ve středních Čechách.
A co to vlastně Férová škola je?

Ve stručnosti – je to dlouhodobý celostátně zaměřený projekt, do kterého se může zapojit každá škola. Smyslem Férové školy je podpořit integraci znevýhodněných (zdravotně, sociálně, etnicky) dětí do hlavního vzdělávacího proudu, kde budou schopny plně rozvinout svůj potenciál. Je to také škola, kde je „zdravé“ vnitřní klima.
A jak jsme se stali „férovou“ školou? Koordinátor a pedagog FŠ pravidelně navštěvoval školu za účelem zjištění informací potřebných k hodnocení školy. Škole je poskytována ze strany odborných pracovníků Ligy lidských práv (především pedagoga a právníka) odborná pomoc a konzultace pro naplňování standardů Certifikátu. Koordinátor navrhne komisi školu vhodnou k ocenění. Po tomto návrhu následuje certifikační návštěva. Certifikační návštěvu u nás vykonali členové certifikační komise a komisařka z MŠMT. Při certifikační návštěvě bylo ověřeno, zda škola splňuje standardy Certifikátu a zda se shodují tvrzení uvedená v přihlášce s místními podmínkami. (Více informací na www.ferovaskola.cz)

Celý proces jsme absolvovali během minulého a tohoto školního roku a jsme rádi, že úspěšně.

Mgr. J.Trunková , ředitelka ZŠ, Mgr. H. Nečasová, zástupkyně ŘŠ


 

 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

1928.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5060183
designed by www.madeyourweb.com