Menu Content/Inhalt

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

Výlet 8.B a 7. třídy Tisk E-mail
Napsal Mgr. Hana Nečasová   

Školní výlet VIII. B a VII. třídy

V pátek 11. 6. se žáci VIII.B a VII. třídy vydali na zajímavý školní výlet do ZOO ve Dvoře Králové s odpolední plavbou na raftech po Labi.
Dopoledne jsme strávili prohlídkou největší ZOO v České republice, která čítá více než 2 700 chovaných zvířat. Navštívili jsme kromě volných výběhů i zvířata z různých částí světa, která jsou představována v unikátních expozicích v prostředích svého přírodního biotopu, například les tygrů, savana gepardů. Také jsme si prohlédli nejnovější expozice „Vodní svět“ – zde jsou plazi, obojživelníci a ryby v tropické řece a také jsme viděli živý korálový útes, dále pavilon „Ptačí svět“, který patří mezi velké průchozí pavilony, kde ptáci volně poletují nad hlavami návštěvníků.
Po malé pauze na oběd jsme před branami ZOO vyčkali na příchod instruktora, který nás dovedl k řece, kde jsme měli odstartovat samotnou plavbu. Tomu předcházela instruktáž – oblečení záchranných vest a tzv. suchý a mokrý trénink. Po odborné instruktáži jsme celá skupina - 7 raftů a 42 vodáků vyrazili na 12 km dlouhou trasu po řece Labi až do cíle k zámku Kuks. Plavbu na raftech si někteří dobrovolně zpestřili i osvěžením v příjemných vodách řeky, někteří nedobrovolně, především instruktoři, kteří museli do vody například při přenášení raftů přes napadané kmeny stromů. Vykoupání v řece ale nikomu nevadilo, neboť po celý výlet nás doprovázelo tropické počasí.
Tato dobrodružná výprava se všem zúčastněným moc líbila a můžeme ji ostatním jen DOPORUČIT !!!!!

 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

1928.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5060281
designed by www.madeyourweb.com