Menu Content/Inhalt

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

Abeceda podnikání Tisk E-mail
Napsal Mgr. Jiřina Trunková   

Abeceda podnikání

Žáci 9. ročníku společně s vyučující občanské výchovy se od poloviny února zapojili do projektu organizace Junior Achievement Abeceda podnikání.
Nejprve k Junior Achievement – tato organizace byla založena v roce 1919 v USA a poskytuje praktické ekonomické vzdělávání všech věkových skupin ve 106 zemích.
Žáci se učí „podnikat“ aktivačními metodami, kdy je důraz kladen nejen na osvojení teorie, ale především na osvojení praktických dovedností. Žáci pracují v týmech a učí se spolupracovat a zároveň konkurovat ostatním skupinám, učí se konfrontovat, obhajovat své názory před ostatními a rozvíjet schopnost kompromisu.

Kurz Abeceda podnikání je rozdělen do čtyř bloků:

1) Obchodní organizace – kde žáci skupinově plánují konkrétní podnikatelskou činnost a diskutují o rozhodnutích, která musí podnikatel učinit.

2) Management – kde se žáci věnují řešení managerských situací, např. přijímání nových zaměstnanců, vyplňují žádosti o zaměstnání.

3) Výroba – žáci si zkouší hromadnou a kusovou výrobu prostřednictvím praktické aktivity.

4) Marketing – žáci se učí rozeznávat základní reklamní teorie.

Veškeré materiální a metodické potřeby zajistila právě firma JA. Věřím, že se žákům nabízené aktivity budou líbit a přinesou jim mnoho praktických rad do života.

15. 4. 2010 vyvrcholil projekt závěrečnou prezentací a předáním certifikátů z Abecedy podnikání.

Aktualizováno ( Pátek, 16 duben 2010 )
 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

2009.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5060837
designed by www.madeyourweb.com