Menu Content/Inhalt
Hlavní stránka arrow Aktuality + foto arrow Archiv - šk.rok 2009/2010 arrow Návštěva čokoládovny - 8.A a 7.tř.

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

Návštěva čokoládovny - 8.A a 7.tř. Tisk E-mail
Napsal Mgr. Hana Dusílková   

Osladili jsme si život!

Poznávat nové a získávat užitečné informace, to je obsahem poněkud netradičně zaměřených exkurzí ZŠ Mšeno. Jednou takovou se stala i návštěva muzea čokolády v Praze. Samotné slovo čokoláda láká k prohlídce, a proto se 2 třídy, 8.A a 7., vydaly na průzkum. Už při vstupu zaujatě prozkoumaly výrobu bonbónů a s hrůzou zjistily, že je k této sladké práci potřeba velká síla, pevné rukavice a hlavně spousta času. A to ještě nepřišla na řadu čokoláda, kvůli které vlastně přijely.
Všichni se sice těšili na zlatý hřeb programu, kterým byla ochutnávka pravých pralinek, ale i tak vydrželi výklad o historii čokolády. Dozvěděli se mnoho zajímavých věcí. S čokoládou jako nápojem přišel do kontaktu už Kryštof Kolumbus, když navštívil indiánské kmeny v Americe. Jemu podaný hořký nápoj v něm ale zanechal spíše odpor, a tak se málem stalo, že se k nám čokoláda ani nedostala. Naštěstí si ale svou cestu do Evropy našla a nyní se už podává spíše jako mléčný nápoj než jako hořký kakaový prášek smíchaný s vodou.
Ještě se musím zmínit o našem průvodci. Celý výklad byl ve slovenštině! Bylo nám sice nabídnuto, že obtížnější slova může překládat, ale my všemu rozuměli. Ještě štěstí, že nás nechávají rodiče sledovat Superstar. Hej, a pak že nám televize k ničemu nebude! Nicméně při posledních slovech jsme už všichni pošilhávali po přípravně pralinek. Zjistili jsme, že tahle práce by pro byla moc obtížná a měla asi velké ztráty, protože po ochutnávce jsme se shodli, že nic lepšího jsme opravdu nejedli. To se musí vyzkoušet! Takže přemluvit rodiče a jedeme znova!


 

 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

skola_kvet2.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5060252
designed by www.madeyourweb.com