Menu Content/Inhalt

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

Výlet 8.třídy Tisk E-mail
Napsal Mgr. Hana Dusílková   

Výlet VIII. třídy do chatové osady Dobrota ( Staré Splavy) - 17.6. - 19.6.

Velmi dlouho jsme se těšili na třídní výlet. Až konečně téměř na konci roku nastal ten očekávaný okamžik. Od 17. 6. do 19.6. se měla stát naším novým útočištěm chatová osada Dobrota, což alespoň podle názvu vypovídalo o zajímavém místě.
Trochu nás ale strašilo počasí, které si v červnu docela špatně načasovalo plačtivou náladu, ale my jsme nakonec vyzráli i nad ním. Celý náš výlet nám totiž svítilo sluníčko, takže jsme mohli naplno využít toho, že jsme se ubytovali v blízkosti Máchova jezera.
Teď už ale od začátku. První den jsme se teprve rozhlíželi po okolí a pokoušeli se najít nejkratší cestu k vodě, což se nám taky podařilo. Problém byl ovšem na cestě zpátky, vzali jsme to zkratkou, která byla sice delší, ale méně pohodlná. A výsledek? Dorazili jsme asi o půl hodiny déle, ale zase jsme se podívali na nejvyšší vyhlídku na Máchovo jezero.
Odpoledne jsme šli na šlapadla. Nikdo se nebál, protože jsme věděli, že máme mezi sebou nadějného záchranáře Tomáše, který si dokáže poradit s každou rybičkou. Večerní parník byl ještě lepší, přijel pro nás přímo do Starých Splavů a měli jsme ho téměř pro sebe.
Druhý den jsme poměřili síly v minigolfu a při procházce našli i otevřený lunapark s pouťovými atrakcemi. Ten jsme si nechali až na večer a dobře jsme udělali. Měli jsme ho totiž jen pro sebe.
Čas se pomalu nachýlil, a tak jsme si ještě naposledy zahráli na hřišti přehazovanou a volejbal a pomalu se připravovali na poslední noc. Ta nám ale uběhla dost rychle, takže už nezbývalo nic jiného než začít balit. Následovala cesta domů a my stáli před školou. Tento výlet se stal sice už minulostí, ale nádherné vzpomínky nám zůstanou určitě dlouho, minimálně do příštího výletu. A ten bude!

 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

1928.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5061137
designed by www.madeyourweb.com