Menu Content/Inhalt

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

Výlet 9.A - Zadní Třebaň Tisk E-mail
Napsal Administrator   

Ve středu 3.6. jsme my, 9.A vyrazili na výlet do kempu Ostrov v Zadní Třebani. Jakmile jsme se ubytovali v chatkách, šli jsem na oběd a poté na Karlštejn. Cesta se nám „lehce“ prodloužila o cca 10 km (celkem 18 km), protože jsme nemohli vynechat vápencové lomy Malá a Velká Amerika. Do kempu jsme dorazili silně unaveni. Po večeři jsme se odebrali do dřevěných příbytků a dlouho do věčera debatovali. Bohužel, v průběhu večera musel Karel naši výpravu opustit a odjet domů díky vysokým horečkám. Noci byly chladné a nad ránem už byla vyloženě zima. Ocenili jsme jakékoli teplé oblečení, které jsme nalezli v batozích.

Čtrvrtek byl ovšem ještě náročnější. Vyrazili jsme hned po snídani na celodenní túru. Cílem naší cesty byly Koněpruské jeskyně, které jsme prolétli „letem světem“. Další naše kroky (opět 18 km za den) mířily do Berouna, kde jsme zavítali do domácího pivovaru, ve kterém někteří z našich hochů měli možnost „Berounského medvěda“ ochutnat. Na místě jsme si dali oběd, po kterém jsme vyrazili na dlouho očekávaný rafting.

V půl čtvrté jsme již seděli ve třech raftech a pokoušeli se o první záběry pádel. V jednom raftu vládla „bojovná“ nálada, protože se šestičlenná posádka neustále hádala a jen těžce udržovala přímý směr. Čekala nás čtrnáctikilometrová plavba po klidné Berounce. Při plavbě jsme pozorovali krásnou přírodu kolem řeky s obnaženými vápencovými masívy a vzpomněli na Otu Pavla. V závěru vyjížďky nás čekali dva splavy. První z nich jsme překonali po souši přenesením raftů. Druhý jez chlapci bezpečně projeli. Vše dobře dopadlo a všichni jsme úspěšně dorazili do kempu, i když byli někteří z nás trošku mokří a unavení. Nadešel čas zasloužené večeře, po které všichni padali únavou rovnou do postele.

V pátek jsme odjížděli po rychlém úklidu. Do Mšena jsme dojeli kolem půl jedné a rozprchli jsme se domů. Výlet byl, až na chladné a oblačné počasí, vydařený.

Napsala Lenka Dostálová z 9.A

Aktualizováno ( Sobota, 06 červen 2009 )
 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

1928.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5061187
designed by www.madeyourweb.com