Menu Content/Inhalt

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

Český Šumburk 2009 Tisk E-mail
Napsal Mgr. Hana Nečasová   

Ozdravný pobyt na lyžích i snowboardu

Po sedm let pořádala mšenská základní škola pro lyžařské zájemce ozdravný pobyt na horách v době jarních prázdnin. Letos jsme poprvé vyjeli mimo termín jarních prázdnin, neboť tento nám nezaručoval jistotu sněhu.
V neděli 1.února jsme se rozjeli společně s 33 dětmi již po třetí do Jizerských hor, přesněji do Českého Šumburku.
Ihned po příjezdu jsme se ubytovali v útulném penzionu s názvem Ruzyně, ve kterém nás již třetím rokem čeká velmi příjemné ubytování i kuchyně. Letos prvně jsme měli možnost díky dostatku sněhu využít sjezdovku u penzionu, která nás překvapila svou délkou (520 m) a ochotnou obsluhou u vleku. První den nás na sjezdovce přivítalo nepříznivé počasí - silný vítr a hlavně mlha, která nás doprovázela po zbytek celého pobytu. Avšak ani méně příznivé počasí nás neodradilo, lyžovat jsme chodili každý den.
V pondělí po snídani jsme lyžaře rozdělili podle výkonnosti a hurá na svah. I v tomto roce jsme mezi sebou měli několik lyžařů – začátečníků a nově 4 snowboardisty, ale stačilo jedno dopoledne a zkušenosti instruktorů, aby nováčci zvládli lyžařské i snowboardové základy. A odpoledne již s větší jistotou a s méně pády sjížděli svah spolu s ostatními, avšak stále ještě pod bedlivým dozorem instruktorů. Na lyžích i prknech děti pilně trénovaly každý den, aby své lyžařské umění předvedly při tradičním závodě ve slalomu.
Večery jsme trávili při společných hrách a soutěžích, aktuálně jsme zařadili i parodie na televizní soutěžní pořady , jako jsou např.: Pět proti pěti, Hádej, kdo jsem a další.
Za pěkné výkony na lyžích i na snowboardech byli v poslední karnevalový večer všichni zúčastnění oceněni diplomem, sladkou odměnou a ti nejlepší obdrželi i medaili. V závěru karnevalové diskotéky byli odměněni nejen nejhezčí masky a nejlepší tanečníci, ale také nejlépe a nejhůře uklizené pokoje v bodování čistoty.
Po prodloužené večerce a odmaskování všichni příjemně unaveni uléhali s pocitem zajímavě prožitého ozdravného pobytu.
Páteční dopoledne nás čekalo balení, úklid pokojů, ale někteří vytrvalci si pospíšili a využili zbývající čas do oběda a naposledy se vydali se svými „prkýnky“ na 30 m vzdálenou sjezdovku. Po vydatném obědě jsme se rozloučili nejen s pracovníky penzionu, se sjezdovkou, ale i s krásně zasněženými Jizerskými horami, nasedli do autobusu a ujížděli k domovu………Avšak za rok se těšíme nashledanou, opět v době jarních prázdnin (1.-5. 2.2010)

za všechny zúčastněné
Hanka Nečasová

Aktualizováno ( Středa, 18 únor 2009 )
 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

skola_kvet2.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5063628
designed by www.madeyourweb.com