Menu Content/Inhalt

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

Výlet 4.B - Kost a Humprecht Tisk E-mail
Napsal Mgr. Jaroslav Kůtek   

Výlet 4.B očima dětí:

Odjeli jsme vlakem ze Mšena do Boleslavi a pak do Libošovic. Z Libošovic jsme šli pěšky na hrad Kost. Po prohlídce a nákupech jsme šli Plakánkem na zámek Humprecht a ze Sobotky vlakem do Mšena.

Mně se líbilo, jak jsme furt jezdili vlakem. A na Humprechtu se mi líbila ozvěna. Na hradu Kost se mi líbil ten kočár, jak v něm jezdila paní královna a černá kuchyně. A ten celej výlet se mi líbil. Mamka mi říkala, že by jela místo mě.

Líbilo se mi všechno, ale nejvíc hrad Kost. Začalo to tím, že se nás průvodkyně ptala, jestli známe nějakou pověst o Kosti. Potom jsme šli na nádvoří, kde nám říkala, že se tam vařilo Kostecké pivo. V soukromé kapli byla socha Ježíška, jak stojí. A ještě tam byl šeptací tunel.

Mně se líbil zámek Humprecht. Nahoru do věže to je 111 schodů. V tom nejvyšším patře je taková místnost starožitností, jsou tu staré skříně a staré zbraně jako např. cepy a kopí. A taky tam je takový balkón, kde je vidět hrad Kost a Trosky. Ve věži byly na zdi krásné malby, třeba bohů. Zámek Humprecht je skvělý.

Další foto na rajce.cz

Aktualizováno ( Pondělí, 28 květen 2018 )
 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

2009.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5063553
designed by www.madeyourweb.com