Menu Content/Inhalt

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

Souboj čtenářů - 6. třída Tisk E-mail
Napsal Mgr. Jiřina Trunková   

Pondělí 10. 4. 2017

90 třídních kolektivů se přihlásilo do osmého ročníku soutěže ve znalosti obsahu knih Souboj čtenářů, kterou realizuje společnost Svět knihy, s.r.o. v rámci kampaně na podporu četby knih Rosteme s knihou. Žáci zábavnou formou rozvíjejí čtenářské dovednosti, jako je například porozumění textu.

Rosteme s knihou

Souboj čtenářů – Rosteme s knihou – online čtenářská soutěž

Žáci 6. třídy se letos poprvé zúčastnili online literární soutěže v rámci kampaně Rosteme s knihou – Souboj čtenářů. Souboj čtenářů vychází ze švýcarského projektu La bataille des livres (Bitva knih).

Žáci měli za úkol ve svém volném čase v dostatečném časovém předstihu přečíst několik titulů knížek pro mládež. Ve stanovený čas pak ve škole „zasedli“ k počítači a rozdělili si úkoly. Jeden byl zapisovatel a odpovídal online na otázky, ostatní stejné otázky také viděli a mohli napovídat podle toho, jaký titul přečetli. Na zapisovateli pak bylo, aby v časovém limitu stačil zpracovat všechny odpovědi.

Naši žáci byli velmi šikovní, na otázky odpověděli v časovém limitu. Nyní už je jen potřeba počkat na výsledky. Všem se přečtené knížky velmi líbily a žáky zaujaly.

Odkaz na výsledky „Souboje“ - 71. místo

J.Trunková, vyučující českého jazyka

Aktualizováno ( Pondělí, 17 duben 2017 )
 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

skola_kvet2.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5063565
designed by www.madeyourweb.com