Menu Content/Inhalt
Hlavní stránka arrow Aktuality + foto arrow Archiv- šk. rok 2015/2016 arrow Projekt: Příběhy našich sousedů

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

Projekt: Příběhy našich sousedů Tisk E-mail
Napsal Mgr. Jiřina Trunková   

Příběhy našich sousedů

Článek v Mělnickém deníku

Základní škola Mšeno se v letošním školním roce zapojila do projektu neziskové organizace Post Bellum.

Post Bellum je organizace, která od roku 2001 vyhledává a nahrává vzpomínky pamětníků klíčových momentů 20. století, dokumentuje příběhy, vypráví je dál, zapojuje žáky a studenty.

Ve škole vznikly dva realizační týmy vedené M. Klementovou a J. Trunkovou. Po teoretických začátcích v září a říjnu se žáci dali do práce. Vytipovali a oslovili pamětníky z řad občanů Mšena. Můžeme prozradit, že se jedná o paní Libuši Němcovou a pana Josefa Kaulera.

Těsně před Vánocemi začala jedna z nejnáročnějších fází projektu – natáčení rozhlasové reportáže s pamětníky. Natočeno již tedy je, nyní vybrat to nejdůležitější, připravit průvodní slovo a v polovině února jedou oba týmy nahrát opravdovou rozhlasovou reportáž do Českého rozhlasu v Praze.

Do projektu se škola zapojila společně se Základní školou Byšice. O nejlepší reportáži se bude rozhodovat v červnu. Držme našim žákům palce. Chtěla bych poděkovat oběma pamětníkům za vstřícný přístup, za milé přijetí při natáčení, za všechny informace, které jsme se dozvěděli. Dále panu faráři Michalu Šimkovi, který je naším “patronem“ v projektu, za jeho pomoc a cenné rady.

J.Trunková, ZŠ Mšeno

Aktualizováno ( Pondělí, 21 březen 2016 )
 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

2003.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5038213
designed by www.madeyourweb.com