Menu Content/Inhalt
Hlavní stránka arrow Aktuality + foto arrow Archiv- šk. rok 2015/2016 arrow Hastings - vzdělávací pobyt žáků

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

Hastings - vzdělávací pobyt žáků Tisk E-mail
Napsal Administrator   

20. - 26. září 2015

40 žáků a 3 pedagogové

V rámci realizace IPo Rozvoj čtenářství a cizích jazyků v ZŠ Mšeno, reg. č. CZ.1.07/1.1.00/56.1993

Hastings - oblast ubytování naší skupiny - St Leonards on Sea - část Hastingsu v hrabství East Sussex

Informace před odjezdem

Neděle 20. září -

Na sraz ve 14.30 se dostavili všichni účastníci pobytu plni očekávání a cestovní nervozity. Při „pasové kontrole“ bylo naštěstí včas zjištěno, že jeden z chlapců zapomněl pas doma, a tak mohla být tato chyba napravena. Po naložení všech zavazadel, kontrole počtů, posledních instrukcích a rozloučení se s rodiči, se krásný zelený autokar rozjel západním směrem - Německo.

Pondělí 21. září -

Noční cestování přes Německo, Belgii do francouzského Calais. V ranních hodinách přejezd do Velké Británie trajektem z Calais do Doveru. Objednaná prohlídka hradu Dover mezi 10.15 až 12.30.

Odpoledne příjezd a seznámení se s městem Hastings - návštěva Hastings Castle a Smugglers Caves a prohlídka starého města Hastings. Večer setkání s hostitelskými rodinami, večeře v rodině.

Zpráva: Úspěšné vylodění v Doveru, vše dle plánu, všichni v pořádku. Návštěva hradu Dover. Největší hrad v Anglii. Důležitý i za druhé světové války. Krásná věž i expozice. Například královská ložnice i s hořícím krbem. Přejezd fo Hastings. Návštěva Smugglers Caves, tj. pašeráckých jeskyní. Pašovalo se ve velkém z důvodu vysokých daní. Pak prohlídka zříceniny hradu Hastings. Hrad spadl kvůli velké bouři, která strhla útesy i z hradem. Dále seznámení s typickým anglickým deštěm.

Úterý 22. září -

Snídaně v rodině, dopoledne výuka - 4 vyučovací hodiny, oběd ve škole

Odpoledne zastávka v pirátské vesničce Rye, dále výlet do městečka Battle, návštěva Yesterday's World, večeře s rodinou.

Zpráva: Dopoledne výuka. Pak výlet. V muzeu Yesterdays World se děti seznámily s poměrně nedávnou historií. Ohromné množství zajímavých exponátů. Vesnička Rye také kràsná. Jen trochu pršelo. Deštivo a nevlídno. Zajímavost: jedna bouřka z ní udělala přístav, ačkoli je 4 km od pobřeží, pak příroda svými nánosy přístav postupně zrušila.

Středa 23. 9. -

Snídaně v rodině, dopoledne výlet na Seven Sisters, procházka po útesech, možnost času stráveného na pláži, zastávka ve městě Eastbourne.

Odpoledne výuka - 4 vyučovací hodiny, večeře s rodinou.

Zpráva: Polojasno až slunečno. Dnes jsme byli u útesů Seven Sisters. Krásné počasí. Dětem se ani nechtělo zpět na oběd a do odpolední výuky. Podle rozhovorů s žáky vyplývá, že jsou tu spokojeni.

čtvrtek 24. 9. -

Snídaně v rodině, dopoledne výuka - 4 vyučovací hodiny

Odpoledne výlet do Brightonu - návštěva Sea Life Centra, procházka kolem Royal Pavilionu a po staré čtvrti The Lanes, volno na zábavném molu Palace Pier, večeře s rodinou.

Zpráva: Ráno bylo trochu deštivé, ale děti byly ve škole, tak to nevadilo. Odpolední výlet do Brightonu byl nádherný. Hezké počasí. Navštívili jsme Sea World, kde jsme viděli mnoho vodních živočichů, jako žraloky, rejnoky, hady, želvy a podobně. Pak jsme se byli podívat na královský palác, který byl v 19.století přestavěn na luxusní sídlo v indickém stylu. Nakonec jsme se kochali mořem s vlnami na pláži a podívali se na atrakce na místním molu.

pátek 25. 9. -

Snídaně v rodině, odjezd do Londýna. Celodenní pěší prohlídka – návštěva Tower of London, procházka přes Tower Bridge, podél Temže k London Eye, Westminster Abbey, Houses of Parliament, Big Ben, Whitehall, Buckingham Palace, Trafalgar Square – návštěva Národní galerie, večer odjezd domů kolem Greenwich.

Zpráva: Pozdravy z Londýna, počasí nám přeje. Prohlídka hradu Tower of London s korunovačními klenoty, projížďka lodí po Temži, jídlo v St James Parku, návštěva National Gallery a dalších londýnských zajímavostí a památek.

sobota 26. 9. -

Předpokládaný návrat byl v sobotu 26. 9. kolem 13.00 hod. do Mšena - zdržení na trajektu,

Zpráva z 11.46 hod.: na území ČR by žáci měli být po 14.30 hod., příjezd do Mšena mezi 16.15 - 17.00, pro přesnější čas kontaktujte své děti - příjezd v 16.50 hod. V 17.15 byli již všichni žáci u svých nejbližších.

Článek p. učitele Jana Podpěry v Mšenských novinách

Aktualizováno ( Pondělí, 23 listopad 2015 )
 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

skola_kvet2.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5063964
designed by www.madeyourweb.com