Menu Content/Inhalt

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

Po stopách E. Štorcha - 4. tř. Tisk E-mail
Napsal Mgr. Zdenek Dvořák   

16. - 17. 9. 2015

Čtvrťáci si připravili miniexpedici Po stopách Eduarda Štorcha. Po přepravě busem do Nosálova jsme pokračovali pěšky do údolí Strenického potoka, kde E. Štorch chodil na naleziště pazourků. Zde jsme si o něm něco řekli. Jelikož E. Štorch nebyl jen spisovatel, ale i archeolog, učitel, skaut a také sportovec. Děti zjistili, že jeho tehdejším vzácným přítelem byl mšenský rodák Josef Cinibulk, jehož hrob jsme na jaře navštívili.

Poté jsme si prohlédli skalní obydlí u Suchého mlýna a viděli zbytky náhonu k mlýnu. Po vystoupání na kopec jsme se dostali do Bezdědic, kde nás čekalo hřiště plné sportovišť a soutěží. K opékání buřtů pak přijelo několik rodičů, pro které jsme připravili představení Bezdědická pověst o rychtáři a loupežnících. Za to děti sklidili velký potlesk od všech diváků. Pak už následovala noční, tak trochu strašidelná bojovka, kterou však všichni bravurně zvládli.

Druhý den dopoledne jsme se vrátili k lovcům mamutů a z připraveného pískovce jsme vyráběli hroty do šípů nebo oštěpů. Tady děti prokázaly velkou trpělivost i zručnost, a téměř všem se to povedlo. Po svačině jsme se vydali pěšky zpět do Nosálova na autobus. Škoda, že ve Mšeně byl tak rychle, spousta dětí už usínala.

Doufáme , že jsme v Bezdědicích nebyli naposledy a tento krásný areál zase navštívíme.

Aktualizováno ( Neděle, 20 září 2015 )
 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

1928.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5061119
designed by www.madeyourweb.com