Menu Content/Inhalt

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

Škola v přírodě - Lučany Tisk E-mail
Napsal Mgr. Jaroslava Matúšková   

ŠKOLA V PŘÍRODĚ

V sobotu 14.3. se naši nejmenší prvňáčkové rozloučili před školou se svými rodiči a vydali se na celý týden směr Lučany nad Nisou na školu v přírodě.
Hned po příjezdu následovalo zabydlování na pokojích a také ne moc populární vybalování a rovnání osobních věcí do skříní.
A pak už nás čekal nabitý program od začátku až do konce.
První dny byly sice mrazivé a větrné, ale nám to nevadilo. Právě naopak. Využili jsme poslední zbytky sněhu a mohli jsme se vydovádět - závody dvojic v jízdě na lopatě, v tahání na lopatě po sněhu, soutěže družstev v nakládání sněhu na kolečko nebo hledání "pokladu Yettiho" ve sněhu.
Postupně bylo počasí stále lepší, větru ubývalo a slunce přibývalo, a tak jsme se celý den nezastavili . Vše začalo ráno rozcvičkou na louce před chatou,pak hygiena, úklid pokojů a snídaně.
V denním programu se pak střídaly různé soutěže, např. překážková dráha, vědomostní kvíz, liščí ocásky, šipkovaná, štafeta, bundová-čepicová a také vycházky - do Lučan, na rozhlednu Bramberk nebo jen tak po okolí.
Středeční odpoledne jsme si zpestřili výletem lanovkou na Ještěd a v pátek jsme si udělali výšlap k rozhledně Nisanka, kde jsme se v nedaleké koňské farmě měli možnost povozit na koních.
Nezapomněli jsme ani na učení a několikrát jsme v dopoledním programu měli procvičování čtení, psaní a počítání.
Ani po večerech jsme nezaháleli a připravovali se na večerní soutěže - DO-RE-MI, pohádkové scénky. Několikrát jsme se užili diskotéku a jeden večer jsme dokonce prošli za tmy stezkou odvahy.
Na konci dne následovalo jen sprchování a čtená pohádka na dobrou noc, na kterou jsme se všichni moc těšili.
Týden utekl jako voda a nás čekalo zase loučení, tentokrát s chatou v Lučanech a těšení na setkání s rodiči.
Zážitky z týdne stráveném na škole v přírodě si každý z nás odvezl domů nejen ve svých vzpomínkách, ale také v knížce, kterou jsme si vyrobili a nakreslili do ní obrázky z každého dne.

Velké poděkování patří OÚ Stránka, OÚ Chorušice, ZŠ Mšeno a rodičům, kteří přispěli dětem na výlet na Ještěd, vstup na rozhlednu Bramberk a na drobné odměny za soutěže.

I.A, I.B, V.A

 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

2009.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5063534
designed by www.madeyourweb.com