Menu Content/Inhalt

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

IPS a muzeum Mělník - 9. tř. Tisk E-mail
Napsal Administrator   

Středa 22. 10. 2014

Návštěva 9. třídy v IPS Mělník (postřehy z loňského roku, které platí i pro přijímací řízení v tomto školním roce) a v mělníckém muzeu.

Návštěva IPS

Naše devátá třída navštívila informační poradenské středisko dne 22. 10. 2014. Sraz jsme měli ráno na náměstí v 7:50 h, v 8:00 h nám jel autobus na Mělník. Když jsme dorazili na Mělník, šli jsme na úřad práce, ve kterém na nás čekala paní z IPS. Dostali jsme papíry, na kterých byla mapa prací. K tomu nám pustila prezentaci a začala nám vyprávět, podle čeho bychom si měli vybírat střední školu. Když ukončila prezentaci, rozdala každému atlas škol. Po té si každý vzal papírové jablko, na které jsme měli napsat své jméno a naše zaměření. Jablko jsme nalepili na strom. Po přednášce jsme si mohli na počítači udělat test, který nám poradil, na jakou školu bychom se hodili. Po testu jsme se rozloučili a odešli. Měli jsme hodinový rozchod a poté jsme šli do muzea.

Adéla Zabilanská, Kateřina Šestáková

Muzeum Mělník

V muzeu jsme navštívili výstavu Stopa, vyřeš zločin, kde bylo cílem vyřešit vraždu. Rozdělili nás na týmy po čtyřech lidech. Pro vyřešení vraždy měla každá skupina různé úkoly, např. porovnávání otisku prstů, vláken, krve a stopy. Vraždu jsme úspěšně vyřešili. Našimi poradci byla pracovnice muzea a kriminalista z policie Mělník.

Anežka Doubravová a Natálie Mrzílková

Aktualizováno ( Pátek, 24 říjen 2014 )
 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

1928.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5063787
designed by www.madeyourweb.com