Menu Content/Inhalt
Hlavní stránka arrow Aktuality + foto arrow Archiv - šk. rok 2014/2015 arrow Exkurze do Líbeznic - 7. a 8. tř.

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

Exkurze do Líbeznic - 7. a 8. tř. Tisk E-mail
Napsal Mgr. Vladislava Kaulerová - Vaňková   

Pátek 17. 10. 2014 - Exkurze do zahradnictví v Líbeznicích s pracovní náplní - dlabání dýní.

V pátek 17. 10 navštívili vybraní žáci z 2. stupně líbeznické zahradnictví, kde měli domluvené dlabání a vyřezávání halloweenské dýně. Po příjezdu dostali soutěžní kartičky. Aby získali dýni s výraznou slevou, měli za úkol nalézt ve vnitřních prostorách obchodu označené objekty. Vzhledem k tomu, že to pro ně bylo velmi snadné a všech pět exponátů objevili rychle, mohli se záhy pustit do díla.

Největší tlačenice nastala u beden s dýněmi, neboť každý chtěl pro sebe vybrat tu nejhezčí. Vyvolený kus si odnášeli k pracovním místům, u nichž pro ně pracovnice zahradnictví měly nachystáno potřebné náčiní. Netrvalo dlouho a z dřevěných desek stolů se usmívala, ale i mračila halloweenská dýňová strašidla. Naši žáci jsou zkrátka šikovní. A ačkoli by nám nějaký mravokárce mohl tento „výlet“ zazlívat s námitkou, že halloween je importovaný svátek, nemyslím si, že by u dětí uspěl. Koneckonců Vánoce, které téměř všichni ctíme, jsou „naroubované“ na pohanské oslavy zimního slunovratu.

Čas je činitel, který rozhodne o tom, co se udrží a co upadne v temnotu zapomnění. Nám budou podzimní večery rozjasňovat veselá dýňová světýlka.

Aktualizováno ( Pátek, 31 říjen 2014 )
 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

1928.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5038340
designed by www.madeyourweb.com