Menu Content/Inhalt

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

Výlet 5. A - Arkádis Tisk E-mail
Napsal Mgr. Ivana Egrtová   

Dalším výletem, kterého se žáci z 5. A zúčastnili, byl turistický výlet s aktivní exkurzí Domu řemesel,,Arkádis" Vysoká u Mělníka.

Samým začátkem celodenního výletu byla doprava autobusem SOK ze Mšena na Harasov. Odtud jsme se vydali po lesní turistické stezce podél skal do obce Bosyně a dále na Vysokou - tato trasa je dlouhá 3,5 - 4km. Ve Vysoké, v domě řemesel, jsme byli již očekáváni.

Po rozdělení žáků na dvě skupiny, se každá na střídačku účastnila aktivní rukodělné činnosti v dílně na výrobu pralinek - poté si vlastnoručně vyrobené pralinky děti odnesly sebou domů, nechyběl ani výklad tradice a postupů výroby pralinek u nás i ve světě. Dále si pak děti mohly po zaučení pod dohledem instruktora vyrobit v řemeslné dílně výrobky s ovčí plsti a taktéž si je odnesly domů. Prohlédli jsme si dále galerii keramických výrobků, která je uspořádaná ve starobylém špejcharu.

Ve dvoře se zábavnou trampolínou jsme poobědvali a pak jsme své svaly opět protáhli při 5km túře z Vysoké na Lhotku u Mělníka. Odtud jsme příjemně unaveni odjeli autobusem zpět do Mšena. Zasportovali jsme si - něco jsme viděli - něčemu jsme se přiučili - vyrobili jsme si.

Mgr. Ivana Egrtová - tř.učitelka, Ing. Dana Sobotková

Aktualizováno ( Středa, 25 červen 2014 )
 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

2009.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5035364
designed by www.madeyourweb.com