Menu Content/Inhalt

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

Let´s go shopping Tisk E-mail
Napsal Mgr. Vladislava Kaulerová - Vaňková   

Nákup trochu jinak

Barevná stonožka ve frontě u pokladny – takový pohled se mohl naskytnout lidem, kteří první zářijovou středu po 10. hodině navštívili jednu ze mšenských prodejen potravin. Prvňáčci ze zdejší školy se vydali na svůj – možná vůbec první – nákup. Paní učitelky Bc. Milada Křížová a Mgr. Jaroslava Matúšková vzaly své svěřence v rámci úvodní hodiny anglického jazyka do obchodu. Cíl byl prostý – koupě lízátka. Řeknete si – na tom přece nic není – a nebylo by, pokud by však veškerá konverzace ohledně nákupu neproběhla v angličtině. A tak třicet dětských hlásků jeden po druhém pěkně říkalo: „Give me a lollipop, please.“ Děti také anglicky pozdravily i poděkovaly.

Protože se toto praktické vyučování setkalo s velikým ohlasem, o pár dnů později si je zopakovala i čtvrtá třída, ovšem s tím rozdílem, že žáci nekupovali lízátko, ale navštívili prodejnu paní Aleny Oupické. Mezi nejčastějšími přáními tak bylo slyšet: „Give me, please, this toy“, neboť hračky jsou hlavním sortimentem tohoto obchůdku. Že jsou děti nesmírně vynalézavé potvrdilo i to, že pokud neznaly anglický název kupované věci, poradily si opisem. Na žádost „Give me hair decoration, please“, majitelka prodejny s přehledem podávala dětem sponky a ozdoby do vlasů. Z dětských tváří šlo vyčíst radost ze zvládnuté domluvy, vyučující pak mohl hřát pocit, že jejich hodiny jsou smysluplné.

Trošku zmateni snad mohli být jen občané Mšena, které v ony dny zdravily děti anglicky. Je dobré vědět, že i po spoustě let praxe pedagogům neokoralo srdce a hlavně, že jsou schopni přicházet se stále novými nápady na oživení výuky.

 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

skola_kvet2.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5060067
designed by www.madeyourweb.com