Menu Content/Inhalt

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

První pomoc - soutěž Tisk E-mail
Napsal Ing. Daniela Sobotková   

Soutěž v první pomoci

Dne 26.9. 2013 pořádala Soukromá střední zdravotnická škola Mělník již tradiční soutěž v první pomoci. Soutěž byla pro žáky devátých ročníků a probíhala přímo v ulicích města Mělníka za běžného provozu. Čtyřčlenné hlídky soutěžících probíhaly podle plánku městem a na stanovištích řešily mnohdy velmi věrohodně vyhlížející situace vyžadující poskytnutí první pomoci.

Naši školu reprezentovala dvě družstva ve složení Kristýna Hrušková, Hedvika Mašková, Anna Kopankovová, Ondřej Kolumpek a Anna Veselá, Viktorie Egrtová, Dominika Kejhová, Marta Chodúrová. Svěřených úkolů se zhostili s vervou a vysloužili si krásné páté a sedmé místo. I když naši žáci nedosáhli na stupně vítězů, jejich výkony se od těch nejlepších lišily jen málo, a co je nejdůležitější, vyzkoušeli si, že v krizové situaci umí zasáhnout a pomoci. A to bylo smyslem celé soutěže. Rozšířit řady těch, kteří nezůstanou stát opodál, když někdo jiný potřebuje pomoci.
Krom vlastní soutěže si žáci mohli prohlédnout školu a setkat se se svými bývalými spolužačkami, ještě před startem si znovu připomněli hlavní zásady PP a seznámili se díky městské policii i s použitím defibrilátoru při poskytování PP.


 

 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

2009.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5038219
designed by www.madeyourweb.com