Menu Content/Inhalt

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

EVVO Tisk E-mail
Napsal Ing. Daniela Sobotková   

Ekologická výchova, vzdělávání a osvětaEkologická výchova, vzdělávání a osvěta
- EVVO - KEV - klub ekologické výchovy

 

EVVO se provádějí tak, aby vedly k myšlení a jednání, které je v souladu s principem trvale udržitelného rozvoje, k vědomí odpovědnosti za udržení kvality životního prostředí a jeho jednotlivých složek a k úctě k životu ve všech jeho formách (zákon č. 17/1992 Sb. o životním prostředí, § 16).
Environmentální výchova je chápána jako výchova, směřující k souladu člověka s životním prostředím (z anglického environmental - týkající se životního prostředí). Zasahuje do různých oblastí lidských aktivit. Někdy se setkáváme také s pojmem výchova k trvale udržitelnému způsobu života, což může být chápáno jako synonymum pro environmentální výchovu. Není zcela totožná s výchovou ekologickou, jejímž cílem je naučit se chápat vztahy v ekosystému.
Ekologie totiž není věda o ochraně životního prostředí, jak je často mylně chápána, ale věda o vztazích mezi organismy a prostředím a organismy navzájem. V současné době je environmentální výchova nedílnou součástí vzdělávacího procesu na základních školách a zasahuje do různých předmětů na prvním i druhém stupni.

Naše škola je členem Klubu ekologické výchovy a přihlásili jsme se k titulu Škola udržitelného rozvoje (2006 - 2009). Od roku 2009 byl tento titul propůjčen naší škole na další období. V současné době jsme školou udržitelného rozvoje 1. stupně do roku 2019

 

Plán EVVO dlouhodobý - pdf

Plán EVVO krátkodobý 2018/19 - pdf

Aktualizováno ( Čtvrtek, 12 prosinec 2019 )
 
Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

skola_kvet2.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5063015
designed by www.madeyourweb.com