Menu Content/Inhalt

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

Hodina moderní chemie Tisk E-mail
Napsal Ing. Daniela Sobotková   

Hodina moderní chemie

V úterý 15. ledna 2013 se na naší škole vystřídaly všechny třídy 2. stupně na „Hodině moderní chemie“. Jedná se o výukový program realizovaný lektory Vysoké školy chemicko–technologické v Praze Dejvicích.
Během jedné vyučovací hodiny žáci viděli a někteří si i sami vyzkoušeli, jak funguje chemický semafor, čím se barví silvestrovské ohňostroje, jak svítí světluška, které látky dobře hoří, za jakých podmínek i bouchají, ale také čím se dají uhasit, jak vyrobit kouřové efekty a čím nejrychleji zmrazit zmrzlinu.

Pro šestou a sedmou třídu to byla ochutnávka toho, co je teprve čeká a pro ostatní možná naděje, že když zvládnou to, co je momentálně vůbec nebaví, mohou se dostat k celkem zajímavé práci a užitečným znalostem.

Praktické pokusy jsou rozhodně nejzajímavější a nejúčinnější formou výuky a ne vše se dá realizovat v běžných hodinách chemie. Jako když se děti v první a ve druhé třídě naučí číst a psát a mohou si později číst knihy dle vlastního výběru, nebo napsat svou vlastní, musí se každý žák na druhém stupni prokousat základy chemické abecedy, aby mohl na vyšších stupních vzdělání objevovat nové obzory fantastického světa chemie. Ať už bude z našeho žáka výzkumný pracovník nebo kadeřnice, se základy chemie se setkají vždy. I podstata života je založena na chemických dějích.

Starší žáci mohou v této souvislosti uvažovat i o volbě povolání, neboť technické obory vyžadující znalost matematiky, chemie a fyziky budou na trhu práce vždy vyhledávané a na rozdíl od právníků, nebo obchodníků najdou snáze uplatnění.

Za ZŠ Mšeno ing. Daniela Sobotková

Aktualizováno ( Středa, 23 leden 2013 )
 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

2009.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5060528
designed by www.madeyourweb.com