Menu Content/Inhalt

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

Ekoabeceda a Recyklohraní Tisk E-mail
Napsal Ing. Daniela Sobotková   

Naše škola se již čtvrtým rokem účastní celostátního projektu Recyklohraní. Projekt zahrnuje třídění elektro odpadů, baterií, žárovek a zářivek, ale hlavně celkový přehled žáků o třídění a recyklaci odpadů ve škole, v naší obci i v celé republice. V průběhu října a listopadu letošního roku jsme se věnovali třídění s výukovým materiálem nazvaným Ekoabeceda.
Žáci čtvrtého ročníku si v rámci přírodovědy prostřednictvím výukového filmu připomněli základní pravidla třídění odpadů a poté si ve skupinkách vyzkoušeli s pomocí pracovních listů, který odpad patří do kterého kontejneru, popelnice, nebo boxu. Jiní se zase zabývali otázkou, co do kontejneru na plasty, sklo, nebo papír rozhodně nepatří.
Dalším úkolům se věnovali žáci druhého stupně navštěvující volitelný předmět přírodovědná praktika. Nejprve se zabývali výrobou galerie nádob na tříděný odpad ve Mšeně, pak se specializovali přímo na třídění odpadů u nás ve škole a připravili mladším spolužákům prezentaci s ukázkami „kam který odpad vyhodit“. V další fázi průzkumu zjišťovali, kam cestuje ze Mšena tříděný papír, než se dostane do papírny ve Štětí k dalšímu zpracování. Na závěr si také vyzkoušeli, jak se takový recyklovaný papír dá vyrobit. Zjistili jsme opět spoustu zajímavých faktů, a také jsme si při společné práci užili plno zábavy.


 

 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

1928.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5063853
designed by www.madeyourweb.com