Menu Content/Inhalt

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

Logická olympiáda Tisk E-mail
Napsal Mgr. Věra Podpěrová   

V průběhu měsíce října 2012 se žáci naší základní školy účastnili základního kola Logické olympiády 2012. Je to soutěž pořádaná Mensou České republiky, založená na logických úlohách, jejichž řešení vyžaduje samostatný a kreativní přístup. Nerozhodují zde naučené znalosti, ale schopnost samostatného uvažování a pohotového rozhodování. Logická olympiáda je svým pojetím unikátní soutěží, protože se nejedná o znalostní soutěž, ale o soutěž rozvíjející především schopnost samostatného logického uvažování.

Soutěž je dělena do kategorií pro 1. stupeň ZŠ, 2. stupeň ZŠ a pro střední školy. Ze základních kol, které žáci řeší samostatně na počítačích, postupují nejlepší účastníci do krajských kol. Vítězové krajských kol pak postupují do celostátního kola. V letošním roce naše škola zaznamenala obrovský úspěch, protože se žákyně 4. třídy Jana Podpěrová probojovala do krajského kola. Základního kola v kategorii pro 1. stupeň ZŠ se ve Středočeském kraji účastnilo 1338 soutěžících. Jana skončila na 38. až 56. místě.

Krajské kolo se konalo 2. listopadu 2012 v budově gymnázia Open Gate v Babicích u Říčan. Soutěžící plnili různé logické úlohy. Prvních 12 postupovalo do celostátního kola, Jana skončila 37. z 55 zúčastněných.

Aktualizováno ( Pátek, 07 prosinec 2012 )
 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

skola_kvet2.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5060300
designed by www.madeyourweb.com