Menu Content/Inhalt

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

Soutěž v 1. pomoci Tisk E-mail
Napsal Ing. Daniela Sobotková   

Ve středu 26. 9. 2012 pořádala Soukromá střední zdravotnická škola Mělník již tradiční soutěž v první pomoci. Soutěž byla pro žáky osmých a devátých ročníků a probíhala přímo v ulicích města za běžného provozu. Čtyřčlenné hlídky soutěžících probíhaly podle plánku městem a na stanovištích řešily mnohdy velmi věrohodně vyhlížející situace vyžadující poskytnutí první pomoci.

Naši školu reprezentovala dvě družstva deváťaček ve složení Stáňa Červinková, Veronika Lojková, Tereza Komeštíková, Lucka Stejskalová, Matylda Měšťanová, Karolína Kozlíková a Karolína Hubáčková. Svěřených úkolů se zhostily s vervou, a ač nedosáhly na stupně vítězů, obstály se ctí. Jen si představte, jak by jste asi reagovali při setkání se řezníkem, který si usekl prst, nebo s oběšencem v parku.

Kromě vlastní soutěže si žáci mohli prohlédnout střední zdravotnickou školu a setkat se se svými bývalými spolužačkami, ještě před startem si znovu připomněli hlavní zásady PP a seznámili se díky městské policii i s použitím defibrilátoru při poskytování PP.

 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

1928.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5062661
designed by www.madeyourweb.com