Menu Content/Inhalt

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

7.třída na lanech Tisk E-mail
Napsal Mgr. Hana Dusílková   

Lanové centrum Ořech
Přiblížil se konec školního roku, dobojovali jsme zápas o co nejlepší známky, odevzdali učebnice a vlastně už jen čekali, až dorazí to vytoužené datum 27. června. Abychom si konec školního roku vylepšili, vyrazili jsme na výlet do netradičních výšek. Této na první pohled zajímavé exkurze se zúčastnili odvážlivci z VI.B a VII. třídy. Cílem našeho putování se stalo Lanové centrum Ořech.
Menším oříškem sice bylo lanové centrum najít, ale nakonec jsme všechno zvládli ( i díky dobré orientaci pana řidiče) a vystoupili z autobusu před několika vysokými stožáry.
První pohled byl doslova ohromující. Všichni jsme se zhluboka nadechli a vykročili vstříc lanové dráze umístěné ve výšce 6 metrů. Byli jsme velmi důkladně proškoleni, dostali do rukou jistící popruhy a karabiny a vydali se k tréninkové lanové trati, která byla asi půl metru nad zemí.
To by člověk netušil, jaké dokáží taková lana dělat schválnosti - houpat se ze strany na stranu, uhýbat před roztřesenou nohou a prostě jakkoli znemožňovat pohyb přes ně. My to ale zvládli na jedničku. První pohled seshora sice nebyl nejlepší a ani nohy na první překážce moc neposlouchaly a klepaly se poměrně nekontrolovatelně, ale pak se všechno uklidnilo a my se pohybovali v té výšce už skoro beze strachu.
Protože by byla škoda nevyzkoušet všechny atrakce lanového centra, vydali jsme se také na lezeckou stěnu, kde jsme se pokusili i o vzájemné jištění. Vrcholem všeho byla trampolína. Je škoda, že byla jenom jedna, ale i tak jsme si na ní zařádili skoro všichni.
A co dodat? Výlet byl prostě super!

Aktualizováno ( Čtvrtek, 10 červenec 2008 )
 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

2009.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5038440
designed by www.madeyourweb.com