Menu Content/Inhalt

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

Návštěva v Chorušicích Tisk E-mail
Napsal Mgr. Renata Kůtková   

Dne 15. 6. se obě první třídy vypravily na exkurzi do blízkých Chorušic. Cílem bylo zemědělské družstvo, kde nás vřele přivítal místní pan veterinář Miroslav Hrdlička, který se nám po celou dobu exkurze věnoval. Děti si prohloubily znalosti o hospodářských zvířatech.

Nejprve jsme navštívili ohradu s koňmi. Většina nám ale uprchla až na druhý konec ohrady, a tak se děti spokojily alespoň s jedním statečným koníkem, který jim byl plně k dispozici a nechal se i pohladit. Pak nás ze svého úkrytu překvapil zvláštní hnědobílý kozel, vyčuhovala mu brada a loudil po dětech trávu, jak jsme se později dozvěděli, šlo o burského kozla. Následovala prohlídka chovu prasat. Tady děti zaujala zejména malá nedávno narozená selátka. Jedno z nich si zájemci mohli pochovat. Při prohlídce chovu krav, se děti dozvěděly, kolik taková kráva nadojí, viděly čerstvě narozené telátko a také veselého býčka.

Chlapci si cestou všímali zemědělské techniky a na jeden traktor si mohli i vylézt. Ke konci prohlídky jsme se zastavili i u voliéry s drůbeží, kde na nás zvědavě pokukovaly perličky a také kvočna s kuřátky. Nevšední zážitek dětí byl umocněn sladkým překvapením přímo od ředitele družstva pana Miroslava Šlechty, který dětem i jejich doprovodu předal osvěžující nanuky.

Na záver se všichni účastníci exkurze hromadně zvážili na místní váze, ukázala neuvěřitelných 750kg!

 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

2003.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5038663
designed by www.madeyourweb.com