Menu Content/Inhalt

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

6. a 8. tř. v Praze Tisk E-mail
Napsal Administrator   

V pondělí 14. 5. se uskutečnila exkurze 6. a 8. třídy do Prahy.

Žáci si prošli pěšky od Karlova mostu na Pražský hrad, kde pro ně byla připravena prohlídka Katedrály sv. Víta a starého královského paláce se zajímavým výkladem o historii těchto památek.

Poté se přesunuli autobusem na pražské výstaviště v Holešovicích, kde vstoupili (někteří s obavami) do expozice výstavy The Human Body. S vystavenými exponáty je důkladně seznámili jejich průvodci z řad přítomných mediků (budoucích lékařů).

Exkurze byla časově náročná, ale určitě splnila očekávání - dovědět se spoustu informací z historie a anatomie člověka.

Pavlíková Pavlína, žákyně 6. třídy napsala:

„Dne 14. 5. 2012 se vydala 6. třída a 8. třída do Prahy na exkurzi. Po příjezdu nás čekala prohlídka Pražského hradu, kde jsme se dozvěděli mnoho zajímavých informací o celém areálu hradu. Poté následovala prohlídka Katedrály sv. Víta, kde jsme mohli vidět zajímavě vyzdobená okna a mnoho dalších historických zajímavostí. Když prohlídka skončila, přijel pro nás autobus a odvezl nás na výstavu The Human Body. Tam se šesťáků ujal milý průvodce a vyrazili jsme po exponátech. Pro osmou třídu si přišla paní průvodkyně a o malou chvíli také vyrazili. Výstava byla velice zajímavá, viděli jsme lidské tělo v několika exemplářích. Mnoho z nás zjistilo i věci, o kterých nikdy neslyšeli. Bohužel někteří museli na chvíli odejít kvůli nevolnosti, ale nakonec se všichni vrátili a došli úspěšně až do konce. Nejvíc nás zajímalo, čí jsou ta těla, říkali jsme si, kdo by se nechal zabít kvůli nějaké výstavě? Pak nás ale ujistily, že těla poskytli lidé z Číny po jejich smrti k dobrým účelům. Myslím, že tento den si všichni užili a budou na něj vzpomínat.“

Aktualizováno ( Středa, 30 květen 2012 )
 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

2003.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5063651
designed by www.madeyourweb.com