Menu Content/Inhalt

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

Den vody Tisk E-mail
Napsal Ing. Daniela Sobotková   

Den vody na ZŠ Mšeno

V roce 1993 Valné shromáždění Organizace Spojených Národů vyhlásilo 22. březen jako Světový den vody. OSN a jeho členské státy uskutečnily a doporučily konkrétní kroky k ochraně vodních zdrojů na planetě Zemi.
I žáci naší školy se rozhodli učinit konkrétní kroky. Skupina žáků z volitelného předmětu přírodovědná praktika pod vedením p. uč. Sobotkové si připravila prezentaci o pitné vodě pro mladší spolužáky. Povídali si s dětmi o tom, že pitná voda je vzácná a jak jí můžeme šetřit, objevili jsme také, odkud k nám přitéká pitná voda do vodovodního kohoutku a nakonec jsme otestovali, zda nám chutná lépe balená voda z PET lahví koupená v obchodě anebo pitná voda z kohoutku ze Stříbrníku ve Vojtěchově. Z celého průzkumu jsme vyhodnotili, že chutnější voda je jednoznačně z kohoutku. A to dokonce víme, že na výrobu balené stolní vody a její distribuci je potřeba více energie a peněz, než na vodu z vodovodu. A při větší spotřebě energie to také znamená více škodlivých látek do ovzduší.
Čtvrťáci pod vedením p. uč. Házové dnes oslavili SVĚTOVÝ DEN VODY projektovým vyučováním. Hned ráno si pustili film o vodě, ve kterém se dozvěděli spoustu nových informací. V rámci matematiky počítali slovní úlohy s tematikou spotřeby vody a v českém jazyce vyhledávali informace k otázkám týkajících se rovněž vody. V závěru vyučování se věnovali pokusům s vodou .
„S vodou jsme si užili, bez ní bychom tu nebyli.“

Za ZŠ Mšeno D. Sobotková a H. Házová

Aktualizováno ( Čtvrtek, 22 březen 2012 )
 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

1928.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5060153
designed by www.madeyourweb.com