Menu Content/Inhalt

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

Ozdravný pobyt 2012 Tisk E-mail
Napsal Mgr. Hana Nečasová   

Lyžařský ozdravný pobyt 2012 - jarní prázdniny

Odjezd: 19. 2. 2012 (neděle)
Příjezd: 24. 2. 2012 (pátek)

V neděli 19. února jsme se za pěkného slunečného počasí vydali společně se 40 dětmi již po šesté do Jizerských hor, přesněji do Českého Šumburku. Po několik let trávíme společně s dětmi ze ZŠ Mšeno jarní prázdniny na lyžích a snowboardu. Letos nás příjemně zaskočil velký zájem o tento pobyt, celkem se přihlásilo 50 dětí, ne na všechny se bohužel dostalo.

Ihned po příjezdu jsme se ubytovali v útulném penzionu s názvem Ruzyně, ve kterém nás čekalo velmi příjemné ubytování (nově vymalované pokoje) i kuchyně. Po ubytování jsme si vyšli ještě bez lyžařského vybavení na sjezdovku vzdálenou 50 m od penzionu, abychom nováčkům ukázali, kde si již zítra vyzkoušejí své první lyžařské a snowboardové krůčky.

První den nás na sjezdovce přivítalo pěkné počasí a především ochotný pan vlekař, který hlavně nováčky seznámil s pravidly chování na sjezdovce a vleku. Po tomto „školení“ jsme lyžaře a snowboardisty rozdělili podle výkonnosti a hurá na svah. V letošním roce jsme mezi sebou měli 6 lyžařů – začátečníků, a dokonce i 6 nových zájemců o stále populárnější snowboard. První 2 dny pod vedením zkušených instruktorů začátečníci pilně trénovali, aby již další dny s větší jistotou a s méně pády sjížděli svah spolu s ostatními, avšak stále ještě pod bedlivým dozorem instruktorů. Na lyžích i prknech jsme pilně trénovali každý den, pouze čtvrteční dopoledne nás nepříznivé počasí (déšť) nepustilo na svah.

Večery jsme společně trávili při různých hrách a soutěžích, zařadili jsme např. parodie na televizní reklamy. Velmi povedené výkony děti předvedly při pantomimickém ztvárnění pohádek. Za pěkné výkony na lyžích i na snowboardech byli v poslední karnevalový večer všichni zúčastnění oceněni diplomem, sladkou odměnou a medailí. V závěru karnevalové diskotéky byly odměněny nejhezčí masky, dále jsme vyhodnotili nejlépe a nejhůře uklizené pokoje bodováním čistoty. Po prodloužené večerce a odmaskování všichni příjemně unaveni uléhali s pocitem zajímavě prožitého týdne.

Páteční dopoledne jsme plánovali strávit na sjezdovce, abychom si ještě několikrát sjeli svah a zopakovali si všechny naučené lyžařské dovednosti, ale deštivé počasí nám v tom zabránilo. Místo lyžování jsme se pustili do balení kufrů a úklidu pokojů. Po vydatném obědě jsme se rozloučili nejen s pracovníky penzionu, ale i se zasněženou sjezdovkou, na kterou se již těšíme opět příští rok!

Další foto na FACEBOOKu školy ...

Aktualizováno ( Neděle, 15 duben 2012 )
 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

1928.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5063529
designed by www.madeyourweb.com