Menu Content/Inhalt

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

Výlet 8.A do Harrachova Tisk E-mail
Napsal Administrator   

Žáci 8.A vyrazili 18.- 20.6. na třídní výlet do hor za čerstvým vzduchem a turistikou.
Úvod byl doprovázen peripetiemi s dopravou, kdy výletníci čtyřikrát přesedali kvůli výluce na trati. Po strastiplné cestě z harrachovského nádraží na chatu na konci Rýžoviště s "plnou polní" byli všichni značně vyčerpání. Po obědě (žáci si po celou dobu výletu vařili sami) rychle obnovili síly a vyrazili na prohlídku Harrachova a k nádherným Mumlavským vodopádům. Někteří se osvěžili v průzračné, ale ledově chladné vodě, Zdeněk dokonce nepohrdl koupelí. První večer vyplnily různé soutěžní disciplíny, při kterých nebyla nouze o vskutku pikantní momentky.
Druhý den byla na programu expedice Harlabjáma (přibližně 33 km dlouhá pěší túra). Po výjezdu lanovkou na Čertovu horu se žáci přesunovali po krkonošských hřebenech velmi svižným tempem a všech 15 mladých turistů zvládlo všechna úskalí a nástrahy trasy. Zejména stoupání z Dvoraček na Kotel prověřilo jejich fyzickou kondici. Cestou k prameni Labe obdivovali bunkry systému vojenského opevnění z 30-ých let minulého století a nádherné scenérie Krkonoš se Sněžkou na horizontu. Dále pak pouť směřovala do Polska k úchvatným Sněžným jámám. Žáci hleděli do hlubokých rozeklanných strmých srázů se zbytky sněhu s určitou úctou k tomuto výtvoru přírody. V nadmořské výšce 1500 m však nepříjemně a chladně foukalo a tak všichni uvítali sestup k Labské boudě a pomalý návrat kolem Mumlavy zpět do chaty.
Při večerním posezení se živě diskutovalo o škole, ale postupem času začala vítězit únava a tak šup do hajan. Třetí den, po časném budíčku, začal velký úklid chaty a cesta domů.

Aktualizováno ( Čtvrtek, 10 červenec 2008 )
 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

skola_kvet2.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5060985
designed by www.madeyourweb.com